Хаотично стање у Србији

"Од пре 48 сати је стање потпуне приправности, сви наши тимови, тимови војске и полиције су у повећаном степену приправности и ситуација се прати из сата у сат", рекао је Предраг Марић из Сектора за ванредне ситуације. 

Србија 10.03.2016 | 17:05
Хаотично стање у Србији

Од раних јутарњих часова, киша интензивно пада, па су широм Србије у току ванредне мере одбрана од поплава. Припадници Министарства унутрашњих послова – Сектора за ванредне ситуације, Ватрогасно-спасилачких јединица, Жандармерије и Војска Србије, ангажовани су на терену, јер је проглашена ванредна ситуација у три града и 14 општина Србије.

Због обилних падавина и изливања водотокова ванредно стање је у Чачку, Новом Пазару и Краљеву, Ариљу, Лучанима, Тополи, Пожеги, Бајиној Башти, Ивањици, Рашкој, Љигу, Рачи, Трстенику, на делу територије општина: Косјерић, Пријепоље, Нова Варош и Ћићевац. Евакуисано је 171 особа са ових територија и поплављено 710 домаћинстава.

У току ноћи, према прогнози, највише падавина било је на истоку и југоистоку Србије од 10 до 20 л/м2 за 12 сати. На северу Војводине није било падавина.

На предлог Општинског штаба за ВС општине Ћићевац, председник општине донео је Одлуку о проглашењу ванредне ситуације на делу територије општине Ћићевац, у насељеним местима Мрзеница и Трубарево, због непосредне опасности од поплаве узроковане рекама Западна и Јужна Морава.

Непосредно је угрожено око 30 домаћинстава и око 100 хектара пољопривредног земљишта.

Према прогнози Хидрометеоролошког центра Русије, нашу земљу ће током данашњег и сутрашњег дана погодити два кишна таласа одједном. Први долази са југа и он ће захватити Западну Србију, док други долази са истока и изазваће јаке падавине на југоистоку Србије.

Извор: Телеграф

Коментари / 0

Оставите коментар