Носим жиг јер сам потписао изручење

Био сам шокиран одлуком Владе Србије да изручи Милошевића Хагу. Нико од нас то није очекивао тог дана, о томе се претходно није причало.

Србија 10.03.2016 | 22:58
Носим жиг јер сам потписао изручење

"Био је то прави цунами. Не знам зашто се толико журило. Ја сам само као обичан државни чиновник, управу Централног затвора обавестио о одлуци и Закључку владе. То је цела моја улога у том случају", каже Драган Вулић, бивши помоћник тадашњег министра правде Владана Батића уочи деценије смрти некадашњег југословенског председника Слободана Милошевића.

Овако Драган Вулић, помоћник министра правде Владана Батића, објашњава како се његов потпис нашао на документу којим се налаже извођење бившег југословенског председника Слободана Милошевића из Централног затвора и предаја овлашћеним представницима Међународног трибунала.

Вулић је ово испричао први пут после 15 година, за Вечерње Новости, а уочи 10 година од смрти Милошевића.

Свих ових година, каже, живи са жигом јер неко покушава да представи његову улогу као кључну у овом изручењу.

"Био сам само службеник који је потписао налог о поступању на основу докумената Владе Србије. Ко сам ја да било шта одлучим о изручењу Милошевића? Акт који сам потписао је био техничке природе", наводи Вулић.

 Он објашњава да тадашњи министар правде Владан Батић није потписао документ због тога што је у то време био на хируршкој интервенцији.

"Чујте, нико се тада није радовао, ни ликовао. свих ових година мучи ме зашто сам се нашао на том месту у то време. Никада се нисам бавио политиком. Наравно да сам имао дилему када сам потписивао акт, јер је то била правно али и технички прва таква ситуација. Али министар ми је објаснио да је Влада по Уставу задужена да преузима мере када су угрожена безбедност и интерес земље и да у таквим ситуацијама није потребна судска одлука, каже он за Новости.

Вулић додаје и да Милошевича никада није посетио у ЦЗ нити га је знао одраније. први пут га је видео из близине код Института за безбедност на Бањици и то само из кола.

Извор: Новости

Коментари / 25

Оставите коментар
Name

Исмет

10.03.2016 16:12

Срам те било анонимни никоговицу, ниси био достојан да му брисес ципеле,носице биједу на врату твоја покољења док буду постојала, а таква мало и постоје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

митар

10.03.2016 18:54

Грцки пилот у нато фасистицком савезу,је одбио да бомбардује србију крајем деведесетих.Себи је загорцао зивот,али својим потомцима и породици освјетлао образ,ако то неким србима иста знаци.

Name

емјабла

11.03.2016 07:13

Милошевић је узрок распада СФРЈ

Name

ре емјабла

11.03.2016 15:51

Појма ти немаш

Name

нажалост

10.03.2016 16:23

Сраман чин је то био.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

11.03.2016 01:56

То је највећа срамота У новијој историји СРБског Народа. Нешто слично УЈЕДИЊЕНОЈ ОПОЗИЦИЈИ против Сл8бодана Милошевића урадили су ПУЧИСТИ са Принцип Павлом Карађорђевићем. Они су били Енгкески плаћеници који су искористили народно незадовољство поводом потписивања 25 Марта 1941 године Тројног Пакта са којим се једино могао сачувати мир у Југославији да би се пучем дочекали власт. Народ вођен осећањима срца свог а не разумом наговорит од енглески шпијуна и комуниста 27 Марта 1941 године изишао је на улице Београда и уз повике "боље рат него пакт. Боље гроб него роб" уз помоћ војске и ваздухопловства оборили владу. Черчил је тада задовољно терајући своје руке радосно изјавио да је "Југославија нашла своју душу!" Народ је ускоро после тога добио што је тражио. Међутим СРБи из тога страшногшног догађаја ништа нису научили. ПУЧИСТИ су одмах послије преузимања власти ухапсили Принца Павла и затим ГА на грчкој граници предали Енглезима. Издајници Бога и СРБства" Православља и Светосавља као врхунца хришћанске православне националне ИДЕОЛИГИЈЕ и СРБског начина живота исти су урадили са Слободаном Милошевићем. Он се уз помоћ страних обавештајних служби искористили народно незадовољство због санкција и велике економске кризе и против законито каи ПУЧИСТИ уз помоћ улице збацили Слободана са власти и изучио ГА на Видовдан Међународном Суду У Хагу да буде на подмукао начин убијен у рукавицама. Невина крв ХАШКИ МУЧЕНИКА ПАСТ ЋЕ НА ОНЕ ИЗДАЈНИКЕ СРБСТВА КОЈИ СУ ЗБОГ СВОЈИХ ИНТЕРЕСА А НЕ НАРОДНИ ДО ЊЕЗИНОГ ПРОЛИЈЕВАЊА ДОВЕЛУ КАО И НА ДЈЕЦУ ЊИХОВУ. ПОКОЛЕЊА ДЈЕЛА СУДЕ ШТА ЈЕ ЧИЈЕ ДАЈУ СВАКОМ!

Name

лијан

10.03.2016 17:35

После ј.... нема кајања,требало је тада бити паметан,дајте да видимо како даље!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

11.03.2016 12:05

НЕМА ДАЉЕ! Курве остају КУРВАМА а лопови лоповима У сваком друштвено политичком систему. Због тога док се КУКУЉ не ИСТРЕБЕ у златној пшеницу нема напретка. Стигло је вријеме жетве када свако треба да добије плату по дјелима својим!

Name

Игор Савановиц

10.03.2016 17:39

У таквим слуцајевима се подноси оставка и наставља цасно да зиви. Сада кукај мису.Био си мали зупцаник у великој издајницкој масини која је послала у смрт посљедњег српског цасног Предсједника. Ста си онда ти него бескорисна стетоцина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејо.бл-рс

10.03.2016 17:40

И треба да носис. Носицес тај зиг цео зивот. Да ли знас да си ти једини цовек на свету који је потписао такав папир.? Испоруцити председника дрзаве и то на Видивдан... Твоји унуци це се стидети а имају и засто. Нисте му били ни до колена .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оо

10.03.2016 17:41

Неразумијем засто то није добро јер и овако је лосе стање у Србији а замислите јос да Слоба није послат где му мјесто како би тек било. Све у Хаг за добробит обицних градјана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

чекај мало

11.03.2016 06:34

Значи и тебе

Name

војвода

10.03.2016 17:52

Назалост српска посла,онаквог Предсједника није било од Карадјордја,нити це бити...даје Путин био у Слобино вријеме...брацо само вјера у Бога

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБИН

10.03.2016 18:11

ОЛОСУ ПРОГАЊА ТЕ САВЕСТ И ПОРОГАЊАЦЕТЕ ДОКСИ ЗИВ И ТЕБЕ И ТВОЈА ПОКОЉЕЊА АКО СИ ПАТРИОТА И СРБИН КАД ЈЕ ДОСО ПАПИР НА ПОТПИС У ТВОЈЕ РУКЕ СТО НИСИ ПОДНО ОСТАВКУ ИЗГЛЕДА И ТИ СИ ВОЛЕО ДОЛАРЕ КАО СВИ ДОСОВЦИ ПРОДАЛИ СТЕ ПРЕСЕДНИКА МИЛОСЕВИЦА КАО И СВЕ СРПСКЕ ВОДЈЕ И ГЕНЕРАЛЕ У СРБИЈИ И РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Оо

10.03.2016 19:02

Некад су ова слова користили за ознаке на WЦ.Можда и ти вириш из септичке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ранко75

10.03.2016 19:35

Фукаро једна човјек само једном умире али јунаштво и срамота живе вјечно а теби припада ово друго. То ниси смио потписати ни под цијену главе а не неке шугаве оставке.Само да знаш а немој се правдати (као твој премијер да нема алтернативе путу у ј..ену ЕУ) јер увијек и све има алтернативу само је до нас шта ћемо изабрати и то је оно што нас обиљежава за будућност и покољења и чини људима или нељудима. Гризе те савјест и нека те гризе то је посљедица покварене работе а наплата тек слиједи, јер сам вјерник и знам да има Бога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оси

10.03.2016 19:59

Шта сте навалили на човека. Ниједан од вас не би му хранио нај ближе да је осто без посла . Ишта те боли брига да је ваљо не би завршио тако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

10.03.2016 21:04

Писе се најблизе , јеб'о те твој пос'о који цувас и који би цувао. Због

Name

Брле

10.03.2016 21:10

Зар није сатисфакција, онај ко је наредио на Видовдан да се изручи Милошевић, њега више нема. Морало је тако бити, по српском обичају, иначе Видовдан не би значио ништа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

посматрац

10.03.2016 22:10

Мој Брле има њих јос који треба да заврсе као тај сто је наредио то срамно изруцење.

Name

Број

10.03.2016 22:36

По чему је био добар да га човек жали , шта је то добро урадио за своје владавине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИХАИЛО МИКИЋ

11.03.2016 12:54

Овде се не ради о томе да ли је Слободан МИЛОШЕВИЋ био крив или није, већ о поштовању Устава по коме грађани СРБије нису могли бити изручени Међународном Суду у Хагу. Олош је стигао у СРБију са свих страна и заједно са домаћим СРБијанским ГРОБАРИМА СРБства закон поштује само толико колико од тога има личне користи. Лични интереси код грађана у СРБији надвладали су опште СРБске интересе. Због тога СРБија страда и пати. Стари СРБски Рођак Господ наш Исус Христос од СРБа очекује да они буду народ Светог Саве а не римског Папе. Умјесто тога РАСРБЉЕНИ ЈУГОСЛАВЕНИ и комунисти желе да буду грађани свијета који се СТИДЕ свога СРБства: Православља и Светосавља као врхунца хришћанске православне националне ИДЕОЛИГИЈЕ и СРБског начина живота. Због тога СРБи нестају са позорнице живота. Свети Саво жели да СРБи буду обожени, сложени и умножени а КОМУНИСТИ И ЈУГОСЛАВЕНИ желе да буду издајници Бога и СРБства. Због тога су нама и дошле БЈЕДЕ многе!

Name

Бл

10.03.2016 23:56

НЕ БРИНИТЕ НАРОДЕ БРЗО ЦЕ БОГ ПОСЛАТИ ЛИЦНО СЛОБУ ПО ОВОГ ИЗДАЈНИКА И ТАДИЦА КОЈИ ГА ИЗРУЦИСЕ НА ВИДОВДАН.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Расељено лице

11.03.2016 05:44

Волио бих неки добар аргумент за ове сто га бране да се не изруци.Његова политика је и мене избацила са мога огњиста. Ови сто га бране добро су се нахапали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

11.03.2016 22:08

РАСЕЉЕНО ЛИЦЕ да си ти заједно са другима са пушком у руци бранио свој кућни праг био би данас свој на своме а не туђи подстанар. Него су многи попут тебе од СРБски Добровољаца тражили и очекивали да они бране њихово ОФЊИШТЕ док они као ратни ПРОФИТЕРИ швртцујеш девизе по Београда И другим градовима а кући да долази само када стари Родитељи спреме за зиму пршуте и доброг вина. Због тога не кукај. Како сте радили и СРБство бранио тако сте и прошли ЗАКОНОМ Живота!