Nosim žig jer sam potpisao izručenje

Bio sam šokiran odlukom Vlade Srbije da izruči Miloševića Hagu. Niko od nas to nije očekivao tog dana, o tome se prethodno nije pričalo.

Srbija 10.03.2016 | 22:58
Nosim žig jer sam potpisao izručenje

"Bio je to pravi cunami. Ne znam zašto se toliko žurilo. Ja sam samo kao običan državni činovnik, upravu Centralnog zatvora obavestio o odluci i Zaključku vlade. To je cela moja uloga u tom slučaju", kaže Dragan Vulić, bivši pomoćnik tadašnjeg ministra pravde Vladana Batića uoči decenije smrti nekadašnjeg jugoslovenskog predsednika Slobodana Miloševića.

Ovako Dragan Vulić, pomoćnik ministra pravde Vladana Batića, objašnjava kako se njegov potpis našao na dokumentu kojim se nalaže izvođenje bivšeg jugoslovenskog predsednika Slobodana Miloševića iz Centralnog zatvora i predaja ovlašćenim predstavnicima Međunarodnog tribunala.

Vulić je ovo ispričao prvi put posle 15 godina, za Večernje Novosti, a uoči 10 godina od smrti Miloševića.

Svih ovih godina, kaže, živi sa žigom jer neko pokušava da predstavi njegovu ulogu kao ključnu u ovom izručenju.

"Bio sam samo službenik koji je potpisao nalog o postupanju na osnovu dokumenata Vlade Srbije. Ko sam ja da bilo šta odlučim o izručenju Miloševića? Akt koji sam potpisao je bio tehničke prirode", navodi Vulić.

 On objašnjava da tadašnji ministar pravde Vladan Batić nije potpisao dokument zbog toga što je u to vreme bio na hirurškoj intervenciji.

"Čujte, niko se tada nije radovao, ni likovao. svih ovih godina muči me zašto sam se našao na tom mestu u to vreme. Nikada se nisam bavio politikom. Naravno da sam imao dilemu kada sam potpisivao akt, jer je to bila pravno ali i tehnički prva takva situacija. Ali ministar mi je objasnio da je Vlada po Ustavu zadužena da preuzima mere kada su ugrožena bezbednost i interes zemlje i da u takvim situacijama nije potrebna sudska odluka, kaže on za Novosti.

Vulić dodaje i da Miloševiča nikada nije posetio u CZ niti ga je znao odranije. prvi put ga je video iz blizine kod Instituta za bezbednost na Banjici i to samo iz kola.

Izvor: Novosti

Komentari / 25

Ostavite komentar
Name

Ismet

10.03.2016 16:12

Sram te bilo anonimni nikogovicu, nisi bio dostojan da mu brises cipele,nosice bijedu na vratu tvoja pokoljenja dok budu postojala, a takva malo i postoje.

ODGOVORITE
Name

mitar

10.03.2016 18:54

Grcki pilot u nato fasistickom savezu,je odbio da bombarduje srbiju krajem devedesetih.Sebi je zagorcao zivot,ali svojim potomcima i porodici osvjetlao obraz,ako to nekim srbima ista znaci.

Name

emjabla

11.03.2016 07:13

Milošević je uzrok raspada SFRJ

Name

re emjabla

11.03.2016 15:51

Pojma ti nemaš

Name

nažalost

10.03.2016 16:23

Sraman čin je to bio.

ODGOVORITE
Name

Михаило Микић

11.03.2016 01:56

То је највећа срамота У новијој историји СРБског Народа. Нешто слично УЈЕДИЊЕНОЈ ОПОЗИЦИЈИ против Сл8бодана Милошевића урадили су ПУЧИСТИ са Принцип Павлом Карађорђевићем. Они су били Енгкески плаћеници који су искористили народно незадовољство поводом потписивања 25 Марта 1941 године Тројног Пакта са којим се једино могао сачувати мир у Југославији да би се пучем дочекали власт. Народ вођен осећањима срца свог а не разумом наговорит од енглески шпијуна и комуниста 27 Марта 1941 године изишао је на улице Београда и уз повике "боље рат него пакт. Боље гроб него роб" уз помоћ војске и ваздухопловства оборили владу. Черчил је тада задовољно терајући своје руке радосно изјавио да је "Југославија нашла своју душу!" Народ је ускоро после тога добио што је тражио. Међутим СРБи из тога страшногшног догађаја ништа нису научили. ПУЧИСТИ су одмах послије преузимања власти ухапсили Принца Павла и затим ГА на грчкој граници предали Енглезима. Издајници Бога и СРБства" Православља и Светосавља као врхунца хришћанске православне националне ИДЕОЛИГИЈЕ и СРБског начина живота исти су урадили са Слободаном Милошевићем. Он се уз помоћ страних обавештајних служби искористили народно незадовољство због санкција и велике економске кризе и против законито каи ПУЧИСТИ уз помоћ улице збацили Слободана са власти и изучио ГА на Видовдан Међународном Суду У Хагу да буде на подмукао начин убијен у рукавицама. Невина крв ХАШКИ МУЧЕНИКА ПАСТ ЋЕ НА ОНЕ ИЗДАЈНИКЕ СРБСТВА КОЈИ СУ ЗБОГ СВОЈИХ ИНТЕРЕСА А НЕ НАРОДНИ ДО ЊЕЗИНОГ ПРОЛИЈЕВАЊА ДОВЕЛУ КАО И НА ДЈЕЦУ ЊИХОВУ. ПОКОЛЕЊА ДЈЕЛА СУДЕ ШТА ЈЕ ЧИЈЕ ДАЈУ СВАКОМ!

Name

lijan

10.03.2016 17:35

Posle j.... nema kajanja,trebalo je tada biti pametan,dajte da vidimo kako dalje!?

ODGOVORITE
Name

Михаило Микић

11.03.2016 12:05

НЕМА ДАЉЕ! Курве остају КУРВАМА а лопови лоповима У сваком друштвено политичком систему. Због тога док се КУКУЉ не ИСТРЕБЕ у златној пшеницу нема напретка. Стигло је вријеме жетве када свако треба да добије плату по дјелима својим!

Name

Igor Savanovic

10.03.2016 17:39

U takvim slucajevima se podnosi ostavka i nastavlja casno da zivi. Sada kukaj misu.Bio si mali zupcanik u velikoj izdajnickoj masini koja je poslala u smrt posljednjeg srpskog casnog Predsjednika. Sta si onda ti nego beskorisna stetocina.

ODGOVORITE
Name

Dejo.bl-rs

10.03.2016 17:40

I treba da nosis. Nosices taj zig ceo zivot. Da li znas da si ti jedini covek na svetu koji je potpisao takav papir.? Isporuciti predsednika drzave i to na Vidivdan... Tvoji unuci ce se stideti a imaju i zasto. Niste mu bili ni do kolena .

ODGOVORITE
Name

Oo

10.03.2016 17:41

Nerazumijem zasto to nije dobro jer i ovako je lose stanje u Srbiji a zamislite jos da Sloba nije poslat gde mu mjesto kako bi tek bilo. Sve u Hag za dobrobit obicnih gradjana.

ODGOVORITE
Name

čekaj malo

11.03.2016 06:34

Znači i tebe

Name

vojvoda

10.03.2016 17:52

Nazalost srpska posla,onakvog Predsjednika nije bilo od Karadjordja,niti ce biti...daje Putin bio u Slobino vrijeme...braco samo vjera u Boga

ODGOVORITE
Name

SRBIN

10.03.2016 18:11

OLOSU PROGANJA TE SAVEST I POROGANJACETE DOKSI ZIV I TEBE I TVOJA POKOLJENJA AKO SI PATRIOTA I SRBIN KAD JE DOSO PAPIR NA POTPIS U TVOJE RUKE STO NISI PODNO OSTAVKU IZGLEDA I TI SI VOLEO DOLARE KAO SVI DOSOVCI PRODALI STE PRESEDNIKA MILOSEVICA KAO I SVE SRPSKE VODJE I GENERALE U SRBIJI I REPUBLICI SRPSKOJ.

ODGOVORITE
Name

Re Oo

10.03.2016 19:02

Nekad su ova slova koristili za oznake na WC.Možda i ti viriš iz septičke.

ODGOVORITE
Name

Ранко75

10.03.2016 19:35

Фукаро једна човјек само једном умире али јунаштво и срамота живе вјечно а теби припада ово друго. То ниси смио потписати ни под цијену главе а не неке шугаве оставке.Само да знаш а немој се правдати (као твој премијер да нема алтернативе путу у ј..ену ЕУ) јер увијек и све има алтернативу само је до нас шта ћемо изабрати и то је оно што нас обиљежава за будућност и покољења и чини људима или нељудима. Гризе те савјест и нека те гризе то је посљедица покварене работе а наплата тек слиједи, јер сам вјерник и знам да има Бога.

ODGOVORITE
Name

Osi

10.03.2016 19:59

Šta ste navalili na čoveka. Nijedan od vas ne bi mu hranio naj bliže da je osto bez posla . Išta te boli briga da je valjo ne bi završio tako.

ODGOVORITE
Name

Igor

10.03.2016 21:04

Pise se najblize , jeb'o te tvoj pos'o koji cuvas i koji bi cuvao. Zbog

Name

Brle

10.03.2016 21:10

Zar nije satisfakcija, onaj ko je naredio na Vidovdan da se izruči Milošević, njega više nema. Moralo je tako biti, po srpskom običaju, inače Vidovdan ne bi značio ništa.

ODGOVORITE
Name

posmatrac

10.03.2016 22:10

Moj Brle ima njih jos koji treba da zavrse kao taj sto je naredio to sramno izrucenje.

Name

Broj

10.03.2016 22:36

Po čemu je bio dobar da ga čovek žali , šta je to dobro uradio za svoje vladavine.

ODGOVORITE
Name

МИХАИЛО МИКИЋ

11.03.2016 12:54

Овде се не ради о томе да ли је Слободан МИЛОШЕВИЋ био крив или није, већ о поштовању Устава по коме грађани СРБије нису могли бити изручени Међународном Суду у Хагу. Олош је стигао у СРБију са свих страна и заједно са домаћим СРБијанским ГРОБАРИМА СРБства закон поштује само толико колико од тога има личне користи. Лични интереси код грађана у СРБији надвладали су опште СРБске интересе. Због тога СРБија страда и пати. Стари СРБски Рођак Господ наш Исус Христос од СРБа очекује да они буду народ Светог Саве а не римског Папе. Умјесто тога РАСРБЉЕНИ ЈУГОСЛАВЕНИ и комунисти желе да буду грађани свијета који се СТИДЕ свога СРБства: Православља и Светосавља као врхунца хришћанске православне националне ИДЕОЛИГИЈЕ и СРБског начина живота. Због тога СРБи нестају са позорнице живота. Свети Саво жели да СРБи буду обожени, сложени и умножени а КОМУНИСТИ И ЈУГОСЛАВЕНИ желе да буду издајници Бога и СРБства. Због тога су нама и дошле БЈЕДЕ многе!

Name

Bl

10.03.2016 23:56

NE BRINITE NARODE BRZO CE BOG POSLATI LICNO SLOBU PO OVOG IZDAJNIKA I TADICA KOJI GA IZRUCISE NA VIDOVDAN.

ODGOVORITE
Name

Raseljeno lice

11.03.2016 05:44

Volio bih neki dobar argument za ove sto ga brane da se ne izruci.Njegova politika je i mene izbacila sa moga ognjista. Ovi sto ga brane dobro su se nahapali.

ODGOVORITE
Name

Михаило Микић

11.03.2016 22:08

РАСЕЉЕНО ЛИЦЕ да си ти заједно са другима са пушком у руци бранио свој кућни праг био би данас свој на своме а не туђи подстанар. Него су многи попут тебе од СРБски Добровољаца тражили и очекивали да они бране њихово ОФЊИШТЕ док они као ратни ПРОФИТЕРИ швртцујеш девизе по Београда И другим градовима а кући да долази само када стари Родитељи спреме за зиму пршуте и доброг вина. Због тога не кукај. Како сте радили и СРБство бранио тако сте и прошли ЗАКОНОМ Живота!