КК Партизан добио јаког спонзора!

Добра вест за све навијаче црно-белих, у тренутку када се клуб налази у великим финансијским проблемима.

Кошарка 13.11.2015 | 22:45
КК Партизан добио јаког спонзора!

Добра вест за све навијаче црно-белих!

"Кошаркашки клуб Партизан НИС и Раиффеисен банка а.д. Београд, потписали су уговор о спонзорству до краја текуће сезоне", наведено је на порталу кошаркашке секције.

"Кошаркаши Партизана добили су још једно појачање. Овог пута клуб је оснажен доласком новог спонзора, Раиффеисен банке а.д. Београд. На тај начин, једна од водећих банака у Србији по свим кључним критеријумима, постала је део најуспешнијег кошаркашког колектива у овом делу Европе током протекле две деценије", наводи се у саопштењу и додаје:

"Уговор је потписан на обострано задовољство и у нади да ће спортски и пословни успеси пратити сарадњу два реномирана колектива са богатом традицијом".

Још током прошле сезоне, када је председник најтрофејнијег српског кошаркашког клуба био Предраг Даниловић, јавност је била упозната да је Партизан у великим дуговима и да му следи сезона великих одрицања у сваком смислу.

Даниловић је у једном од интервјуа, објављеног у априлу ове године, изјавио да је дуг око "четири милиона евра". По завршетку сезоне, у којој први пут после 13 сезона није освојена титула, тачније ниједан трофеј, Партизна је донео одлуку да наредне не игра Европу, тачније Еврокуп и најавио да ће бити састављен млад и "јефтин" тим.

Међутим, у месецима који су уследили није дошло само до промене тима и одласка великог броја играча, већ и до две важне смене: Даниловића са места председника, којег је заменио такође бивши играч Никола Пековић и Душка Вујошевића са места тренера, уместо кога је иступио дугогодишњи капитен и Вујошевићев асистент, Петар Божић.

Нова Управа, у којој је лидерску улогу у Пековићевом одсуству преузео Мирослав Берић,
крајем октобра саопштила је да је тачан дуг Партизана 6.504.530 евра.

У том смислу, Партизану је сваки спонзор драгоцен, па тако и последњи у низу, Раиффеисен банке а.д. Београд, која је дугогодишњи партнер и Ватерполо клуба Партизан, још једног шампиона Европе из фамилије зване Југословенско спортско друштво Партизан.

Коментари / 0

Оставите коментар