KK Partizan dobio jakog sponzora!

Dobra vest za sve navijače crno-belih, u trenutku kada se klub nalazi u velikim finansijskim problemima.

Košarka 13.11.2015 | 22:45
KK Partizan dobio jakog sponzora!

Dobra vest za sve navijače crno-belih!

"Košarkaški klub Partizan NIS i Raiffeisen banka a.d. Beograd, potpisali su ugovor o sponzorstvu do kraja tekuće sezone", navedeno je na portalu košarkaške sekcije.

"Košarkaši Partizana dobili su još jedno pojačanje. Ovog puta klub je osnažen dolaskom novog sponzora, Raiffeisen banke a.d. Beograd. Na taj način, jedna od vodećih banaka u Srbiji po svim ključnim kriterijumima, postala je deo najuspešnijeg košarkaškog kolektiva u ovom delu Evrope tokom protekle dve decenije", navodi se u saopštenju i dodaje:

"Ugovor je potpisan na obostrano zadovoljstvo i u nadi da će sportski i poslovni uspesi pratiti saradnju dva renomirana kolektiva sa bogatom tradicijom".

Još tokom prošle sezone, kada je predsednik najtrofejnijeg srpskog košarkaškog kluba bio Predrag Danilović, javnost je bila upoznata da je Partizan u velikim dugovima i da mu sledi sezona velikih odricanja u svakom smislu.

Danilović je u jednom od intervjua, objavljenog u aprilu ove godine, izjavio da je dug oko "četiri miliona evra". Po završetku sezone, u kojoj prvi put posle 13 sezona nije osvojena titula, tačnije nijedan trofej, Partizna je doneo odluku da naredne ne igra Evropu, tačnije Evrokup i najavio da će biti sastavljen mlad i "jeftin" tim.

Međutim, u mesecima koji su usledili nije došlo samo do promene tima i odlaska velikog broja igrača, već i do dve važne smene: Danilovića sa mesta predsednika, kojeg je zamenio takođe bivši igrač Nikola Peković i Duška Vujoševića sa mesta trenera, umesto koga je istupio dugogodišnji kapiten i Vujoševićev asistent, Petar Božić.

Nova Uprava, u kojoj je lidersku ulogu u Pekovićevom odsustvu preuzeo Miroslav Berić,
krajem oktobra saopštila je da je tačan dug Partizana 6.504.530 evra.

U tom smislu, Partizanu je svaki sponzor dragocen, pa tako i poslednji u nizu, Raiffeisen banke a.d. Beograd, koja je dugogodišnji partner i Vaterpolo kluba Partizan, još jednog šampiona Evrope iz familije zvane Jugoslovensko sportsko društvo Partizan.

Komentari / 0

Ostavite komentar