Бекер: Новак је чудесан! Не знам никог са таквом снагом ума!

За једног тениског тренера нема већег задовољства од тога да његов ученик буде најбољи на свету. И не само најбољи, него супер доминантан. Борис Бекер и Новак Ђоковић у финиш сезоне улазе са циљем да је заврше како су је и започели, тријумфално.

Тенис 13.11.2015 | 21:40
Бекер: Новак је чудесан! Не знам никог са таквом снагом ума!

Уочи АТП тур финала у Лондону, на којем ће бранити титулу, Новак Ђоковић је тема број један у свету тениса. Траг који је оставио недавно на турниру у Паризу, још је толико јак да је по многима, убедљиво највећи фаворит да освоји још један трофеј и у Лондону.

Борис Бекер је у интервјуу за "Л'екип" и сам изразио неверицу тиме колико је Ђоковић доминантан у свету тениса у овом тренутку.

"Једна реч, он је изванредан. Ово је једна од најбољих сезона за једног играча икада. Можда и најбоља. Зашто? Због невероватне константности коју је демонстрирао Новак. одиграо је 83 меча до сада, само је пет изгубио. Али оно што је незамисливо је да ни у тих пет није играо лоше! Чешкам се по глави, не могу да се присетим да је један тенисер икада имао такав низ. Реч која сумира све то јесте квалитет", каже Борис.

Немац каже да није у питању само квалитет игре, већ много више.

"Задивљен сам чињеницом колико улаже у себе и ову игру. Освојио је толико тога, али је и даље гладан, хоће још победа и титула. Он истински воли тенис. Да је другачије, сигурно не би чинио ово што сад ради. Ја могу само да кажем да сам поносан што сам део његовог тима.

Без обзира што је најбољи, Ђоковић стално ради на усавршавању игре. Бекер додаје да је ту ненадмашан.

"Новак нема избора, ако не напредује и не усавршава игру, други ће га престићи. Увек морамо да додајемо нове елементе његовој игри. Морамо бити бољи у сваком сегменту. Укључујући ту и технику. Новак сада игра још агресивније. Сигурнији је на мрежи. И форхенд му је дубљи. А то му даје шансу да пристисне противника", каже Борис.

Немац је причао и о менталном аспекту Ђоковићеве игре, али је признао да међу њима понекад има и неслагања.

"Наравно да их има, па то је нормално. Он не долази да ми то каже одмах. Игра, побеђује и на крају меча ми пошаље знак. Намигне ми или подигне палац. Разумемо се. И увек морамо да радимо на важним стварима. Када сте на врху, можда није неопходно радити три сата, већ два. Али радити на детаљима који на крају, праве разлику."

И поред толиких победа, Новак је рањив као и сви остали. И њему зна да буде тешко.

"Умори се и он, па то је људски. Постоје моменти у години када му је баш тешко. Као после Вимблдона. Али све то превазиђе. После Монтреала и Синсинатија освојио је УС Опен. Стварно не знам како је успео. Физички и психички нисам видео ментално јачег играча", поручио је Бекер.

Тај Ролан Гарос
Бекер сматра да је за Ђоковића најважнији меч у сезони било финале Ролан Гароса у којем је изгубио од Вавринке.
- Резултат га је погодио, баш га је то мучило. Није играо до Вимблдона, али тамо је успео чудесно да се врати. И не само то, већ да у финалу победи Федерера. Мало ко је то у стању", сматра Новаков тренер.

Коментари / 0

Оставите коментар