Beker: Novak je čudesan! Ne znam nikog sa takvom snagom uma!

Za jednog teniskog trenera nema većeg zadovoljstva od toga da njegov učenik bude najbolji na svetu. I ne samo najbolji, nego super dominantan. Boris Beker i Novak Đoković u finiš sezone ulaze sa ciljem da je završe kako su je i započeli, trijumfalno.

Tenis 13.11.2015 | 21:40
Beker: Novak je čudesan! Ne znam nikog sa takvom snagom uma!

Uoči ATP tur finala u Londonu, na kojem će braniti titulu, Novak Đoković je tema broj jedan u svetu tenisa. Trag koji je ostavio nedavno na turniru u Parizu, još je toliko jak da je po mnogima, ubedljivo najveći favorit da osvoji još jedan trofej i u Londonu.

Boris Beker je u intervjuu za "L'ekip" i sam izrazio nevericu time koliko je Đoković dominantan u svetu tenisa u ovom trenutku.

"Jedna reč, on je izvanredan. Ovo je jedna od najboljih sezona za jednog igrača ikada. Možda i najbolja. Zašto? Zbog neverovatne konstantnosti koju je demonstrirao Novak. odigrao je 83 meča do sada, samo je pet izgubio. Ali ono što je nezamislivo je da ni u tih pet nije igrao loše! Češkam se po glavi, ne mogu da se prisetim da je jedan teniser ikada imao takav niz. Reč koja sumira sve to jeste kvalitet", kaže Boris.

Nemac kaže da nije u pitanju samo kvalitet igre, već mnogo više.

"Zadivljen sam činjenicom koliko ulaže u sebe i ovu igru. Osvojio je toliko toga, ali je i dalje gladan, hoće još pobeda i titula. On istinski voli tenis. Da je drugačije, sigurno ne bi činio ovo što sad radi. Ja mogu samo da kažem da sam ponosan što sam deo njegovog tima.

Bez obzira što je najbolji, Đoković stalno radi na usavršavanju igre. Beker dodaje da je tu nenadmašan.

"Novak nema izbora, ako ne napreduje i ne usavršava igru, drugi će ga prestići. Uvek moramo da dodajemo nove elemente njegovoj igri. Moramo biti bolji u svakom segmentu. Uključujući tu i tehniku. Novak sada igra još agresivnije. Sigurniji je na mreži. I forhend mu je dublji. A to mu daje šansu da pristisne protivnika", kaže Boris.

Nemac je pričao i o mentalnom aspektu Đokovićeve igre, ali je priznao da među njima ponekad ima i neslaganja.

"Naravno da ih ima, pa to je normalno. On ne dolazi da mi to kaže odmah. Igra, pobeđuje i na kraju meča mi pošalje znak. Namigne mi ili podigne palac. Razumemo se. I uvek moramo da radimo na važnim stvarima. Kada ste na vrhu, možda nije neophodno raditi tri sata, već dva. Ali raditi na detaljima koji na kraju, prave razliku."

I pored tolikih pobeda, Novak je ranjiv kao i svi ostali. I njemu zna da bude teško.

"Umori se i on, pa to je ljudski. Postoje momenti u godini kada mu je baš teško. Kao posle Vimbldona. Ali sve to prevaziđe. Posle Montreala i Sinsinatija osvojio je US Open. Stvarno ne znam kako je uspeo. Fizički i psihički nisam video mentalno jačeg igrača", poručio je Beker.

Taj Rolan Garos
Beker smatra da je za Đokovića najvažniji meč u sezoni bilo finale Rolan Garosa u kojem je izgubio od Vavrinke.
- Rezultat ga je pogodio, baš ga je to mučilo. Nije igrao do Vimbldona, ali tamo je uspeo čudesno da se vrati. I ne samo to, već da u finalu pobedi Federera. Malo ko je to u stanju", smatra Novakov trener.

Komentari / 0

Ostavite komentar