За земљиште дринског насипа 7 милиона КМ

Мићо Мићић, градоначелник Бијељине, о изградњи дринског насипа: У градском буџету нема пара за експропријацију земљишта, али ће град наћи начина да обезбеди новац за ове намене.

Република Српска 26.10.2015 | 08:30
За земљиште дринског насипа 7 милиона КМ

Изградња дринског насипа и регулација тока реке Јање је најважнији пројекат који нас очекује, јер је циљ заштита Семберије од плављења Дрине и Јање за најмање педесет наредних година, рекао је градоначелник Бијељине Мићо Мићић на састанку са представницима савета месних заједница у приобаљу ових двеју река.

За земљиште које ће бити експроприсано власницима ће бити понуђено од једне до две КМ по квадратном метру у зависности од квалитета земљишта, а процењује се да ће за те намене бити потребно између шест и седам милиона КМ!

По градоначелниковим речима, у градском буџету нема пара за експропријацију земљишта, али ће град наћи начина да обезбеди новац за ове намене, како би што пре почело пројектовање, трасирање и изградња насипа.

- За регулацију корита реке Јање већ смо обезбедили донацију вредну четири милиона КМ од Владе Турске - каже Мићић.

Градоначелник је подсетио да је приликом поправке и проширења савског насипа становништво уз савско приобаље, свесно важности пројекта, обезбедило пуну сарадњу, а да је за ту земљу плаћана једна КМ за квадратни метар.

У плану је да насип буде грађен искључиво на територији Републике Српске. Викенд насеља ће остати у небрањеном подручју, као што је то случај и са викенд насељима уз Саву. Прецизна траса насипа ће се знати за пет месеци, до када је остављен рок Заводу за водопривреду и београдском Институту за водопривреду “Јарослав Черни” да израде главни пројекат.

Извор: Новости

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

бн

26.10.2015 08:19

а гдје су паре покрадосте бога оца

ОДГОВОРИТЕ
Name

Види-Види

26.10.2015 09:57

ШТА СЕ ТИ ПЕТЉАШ У ТО КАД СУ РИЈЕКЕ У НАДЛЕЖНОСТИ ЕНТИТЕТА, ТЈ. РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ. НАЊУШИО ДА СЕ ТУ ДОБРО МОЖЕ ЗАРАДИТИ ПА БИ ДА ТО ФИНАНСИРАШ ИЗ ОПШТИНСКОГ БУЏЕТА. МИЋИЋУ, МИЋИЋУ, ЗНАМО ТЕ. НЕ ГУРАЈ НОС У ОНО ШТО ТИ НИЈЕ ПОСАО ПОГОТОВО НЕ НАРОДНИМ ПАРАМА. ТО ЋЕ ДА УРАДИ ПАВИЋ И СПОМЕНКА СТЕВАНОВИЋ. НЕК И ОНИ МУЧЕНИЦИ ЗАРАДЕ НЕШТО

Name

Семберац

26.10.2015 09:32

Наравно да нема пара кад је Мићо све опељешио. И поново ће узети кредит и од њега једну трећину за себе... Могао би Мићо да објасни како је фирма Славише дебелог добила посао на изградњи новог Центра за социјални рад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

аспект

26.10.2015 10:20

Овај Мићић у Општини као и Позиција имају стално сличне или исте ставове за овај пропали народ у Републици Српској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Као јаје јајету

26.10.2015 14:04

Сви политичари завршили магистеријум на грађевини, специјалност УГРАЂИВАЊЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пљацкаси

26.10.2015 16:35

1-2 Маркице пута 10 ех онда је експропријација а са 1-2 маркице отимацина и пљацка.У закону лијепо писе да се приликом исте морају исплатити трзисне вриједности земљиста а не имагинарне . Ах да ја заборавио конд нас се закони не морају постовати.

ОДГОВОРИТЕ