Za zemljište drinskog nasipa 7 miliona KM

Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine, o izgradnji drinskog nasipa: U gradskom budžetu nema para za eksproprijaciju zemljišta, ali će grad naći načina da obezbedi novac za ove namene.

Republika Srpska 26.10.2015 | 08:30
Za zemljište drinskog nasipa 7 miliona KM

Izgradnja drinskog nasipa i regulacija toka reke Janje je najvažniji projekat koji nas očekuje, jer je cilj zaštita Semberije od plavljenja Drine i Janje za najmanje pedeset narednih godina, rekao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić na sastanku sa predstavnicima saveta mesnih zajednica u priobalju ovih dveju reka.

Za zemljište koje će biti eksproprisano vlasnicima će biti ponuđeno od jedne do dve KM po kvadratnom metru u zavisnosti od kvaliteta zemljišta, a procenjuje se da će za te namene biti potrebno između šest i sedam miliona KM!

Po gradonačelnikovim rečima, u gradskom budžetu nema para za eksproprijaciju zemljišta, ali će grad naći načina da obezbedi novac za ove namene, kako bi što pre počelo projektovanje, trasiranje i izgradnja nasipa.

- Za regulaciju korita reke Janje već smo obezbedili donaciju vrednu četiri miliona KM od Vlade Turske - kaže Mićić.

Gradonačelnik je podsetio da je prilikom popravke i proširenja savskog nasipa stanovništvo uz savsko priobalje, svesno važnosti projekta, obezbedilo punu saradnju, a da je za tu zemlju plaćana jedna KM za kvadratni metar.

U planu je da nasip bude građen isključivo na teritoriji Republike Srpske. Vikend naselja će ostati u nebranjenom području, kao što je to slučaj i sa vikend naseljima uz Savu. Precizna trasa nasipa će se znati za pet meseci, do kada je ostavljen rok Zavodu za vodoprivredu i beogradskom Institutu za vodoprivredu “Jaroslav Černi” da izrade glavni projekat.

Izvor: Novosti

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

bn

26.10.2015 08:19

a gdje su pare pokradoste boga oca

ODGOVORITE
Name

Vidi-Vidi

26.10.2015 09:57

ŠTA SE TI PETLJAŠ U TO KAD SU RIJEKE U NADLEŽNOSTI ENTITETA, TJ. REPUBLIKE SRPSKE. NANJUŠIO DA SE TU DOBRO MOŽE ZARADITI PA BI DA TO FINANSIRAŠ IZ OPŠTINSKOG BUDŽETA. MIĆIĆU, MIĆIĆU, ZNAMO TE. NE GURAJ NOS U ONO ŠTO TI NIJE POSAO POGOTOVO NE NARODNIM PARAMA. TO ĆE DA URADI PAVIĆ I SPOMENKA STEVANOVIĆ. NEK I ONI MUČENICI ZARADE NEŠTO

Name

Semberac

26.10.2015 09:32

Naravno da nema para kad je Mićo sve opelješio. I ponovo će uzeti kredit i od njega jednu trećinu za sebe... Mogao bi Mićo da objasni kako je firma Slaviše debelog dobila posao na izgradnji novog Centra za socijalni rad.

ODGOVORITE
Name

aspekt

26.10.2015 10:20

Ovaj Mićić u Opštini kao i Pozicija imaju stalno slične ili iste stavove za ovaj propali narod u Republici Srpskoj.

ODGOVORITE
Name

Kao jaje jajetu

26.10.2015 14:04

Svi političari završili magisterijum na građevini, specijalnost UGRAĐIVANJE.

ODGOVORITE
Name

Pljackasi

26.10.2015 16:35

1-2 Markice puta 10 eh onda je eksproprijacija a sa 1-2 markice otimacina i pljacka.U zakonu lijepo pise da se prilikom iste moraju isplatiti trzisne vrijednosti zemljista a ne imaginarne . Ah da ja zaboravio kond nas se zakoni ne moraju postovati.

ODGOVORITE