ФРА: Лион засео на врх!

Фудбалери Олимпика из Лиона пробили су се на прво место на табели француске Лиге 1 победом над екипом Тулуза, 3:0.

Фудбал 12.01.2015 | 15:20
ФРА: Лион засео на врх!

Клуб из Лиона, седмоструки шампион државе у периоду од 2002. до 2008. године, први пут од почетка сезоне стигао је до прве позиције на табели.

Голове за екипу Олимпика постигли су први стрелац лиге Александр Лаказет у 14. и 27. и Фекир у 49. минуту утакмице. Репрезентативац Србије Милан Бишевац предводио је одбрану свог тима који је забележио пету првенствену победу у низу.

За Тулуз су 90 минута одиграли Урош Спајић и Душан Весковац, Павле Нинков седео је на клупи а младог репрезентативца Александра Пешића није било у екипи.

Лаказет је погодио у раној фази меча, Фекир на почетку другог дела искористио грешку голмана гостију да постави коначан резултат у утакмици у којој је Лион могао и до убедљивије победе.

Две од четири екипе које се налазе у врху табеле су поражене у 20. колу, до сада водечи Олимпик из Марсеја изгубио је у Монпељеу (2:1), а трећи пут заредом до победе није могао ни Пари Сен Жермен. ’Свеци’ су водили 2:0 на Корзици али су изгубили од Бастије (4:2).

Сент Етјен се победом на гостовању Ремсу (2:1) домогао трећег места. У вечерњем термину није било превише занимљиво, пошто су дуели Нант - Мец и Монако - Бордо завршени без победника.

У следећем колу водећи Олимпик из Лиона гостује Лансу, имењак из Марсеја је домаћин екипи Генгама, Сент Етјен гостује Рену, Пари Сен Жермен дочекује Евијан.

табела француске Лиге 1: Олимпик Лион 42, Олимпик Марсеј 41, Сент Етјен 39, Пари Сен Жермен 38, Монако 33, Нант 32, Бордо 32, Монпеље 29, Рен 29, Ремс 28...

Коментари / 0

Оставите коментар