FRA: Lion zaseo na vrh!

Fudbaleri Olimpika iz Liona probili su se na prvo mesto na tabeli francuske Lige 1 pobedom nad ekipom Tuluza, 3:0.

Fudbal 12.01.2015 | 15:20
FRA: Lion zaseo na vrh!

Klub iz Liona, sedmostruki šampion države u periodu od 2002. do 2008. godine, prvi put od početka sezone stigao je do prve pozicije na tabeli.

Golove za ekipu Olimpika postigli su prvi strelac lige Aleksandr Lakazet u 14. i 27. i Fekir u 49. minutu utakmice. Reprezentativac Srbije Milan Biševac predvodio je odbranu svog tima koji je zabeležio petu prvenstvenu pobedu u nizu.

Za Tuluz su 90 minuta odigrali Uroš Spajić i Dušan Veskovac, Pavle Ninkov sedeo je na klupi a mladog reprezentativca Aleksandra Pešića nije bilo u ekipi.

Lakazet je pogodio u ranoj fazi meča, Fekir na početku drugog dela iskoristio grešku golmana gostiju da postavi konačan rezultat u utakmici u kojoj je Lion mogao i do ubedljivije pobede.

Dve od četiri ekipe koje se nalaze u vrhu tabele su poražene u 20. kolu, do sada vodeči Olimpik iz Marseja izgubio je u Monpeljeu (2:1), a treći put zaredom do pobede nije mogao ni Pari Sen Žermen. ’Sveci’ su vodili 2:0 na Korzici ali su izgubili od Bastije (4:2).

Sent Etjen se pobedom na gostovanju Remsu (2:1) domogao trećeg mesta. U večernjem terminu nije bilo previše zanimljivo, pošto su dueli Nant - Mec i Monako - Bordo završeni bez pobednika.

U sledećem kolu vodeći Olimpik iz Liona gostuje Lansu, imenjak iz Marseja je domaćin ekipi Gengama, Sent Etjen gostuje Renu, Pari Sen Žermen dočekuje Evijan.

tabela francuske Lige 1: Olimpik Lion 42, Olimpik Marsej 41, Sent Etjen 39, Pari Sen Žermen 38, Monako 33, Nant 32, Bordo 32, Monpelje 29, Ren 29, Rems 28...

Komentari / 0

Ostavite komentar