ПЛ: Арсенал убједљив, Тадић ућуткао Трафорд!

Фудбалери Арсенала остварили су сигурну победу у 21. колу Премијер лиге против Стоука са 3:0, а поново је бриљирао Алексис Санчез који је са два гола и асистенцијом повео "тобџије" до новог успеха. Ван Гал је пуцао три пута ћорцима, Куман погодио земљака право у срце изменом у 63. минуту - 0:1!

Фудбал 12.01.2015 | 15:00
ПЛ: Арсенал убједљив, Тадић ућуткао Трафорд!

Санчез је у шестом минуту већ почео свој шоу перфектним центаршутом са којим је пронашао Лорана Кошћелнија, а француски штопер је главом затресао мрежу. Онда је стигла лоша вест за Арсенал, јер је у 13. минуту игру морао да напусти Метју Дебуши који се поново повредио, овога пута раме.

Није то поколебало "тобџије" које су у 33. минуту удвостричиле предност преко Санчеза који је покупио пас Росицког, ушао у шеснаестерац са леве стране, а онда погодио ближи угао оставивши голмана Беговића без шанси.

Ако Беговић није имао прилике да реагује у 33, онда је сигурно у 49. минуту када је Санчез прилично благо шутирао из слободног удараца испод зида, али је репрезентативац Босне и Херцеговине закаснио и пустио лопту да му уђе уз саму леву стативу.

Арсен Венгер је на крају могао да се похвали да је против тренера Стоука Марка Хјуза остварио свих осам победа када је Арсенал играо на свом терену.

Двојица Холанђана, Луј ван Гал и Роналд Куман, играла су се игре "чекалице" на "Олд Трафорду".

Тензија је расла како је време пролазило и...

Када је требало извадити револвере, Ван Гал је опалио три ћорка, а Куман погодио право у срце!

Убацивањем нашег Душана Тадића у игру у 63. минуту, при резултату 0:0, када ниједан тим није имао ни шут у оквир гола, Куман је повукао потез који је решио меч и довео до рокаде на табели Премијер лиге после 21. рунде.

Голом Тадића само шест минута касније, а пар секунди након што је сјајно асистирао Грацијану Пелеу и одгледао како Италијан погађа стативу, Саутемптон је дошао до прве победе на "Олд Трафорду" после 17 година, односно тек друге у последњих 45 година - 0:1 (0:0).

Браво, Дуле!

Српска "десетка" је у прошлом колу постигла гол и у победи над Арсеналом (2:0).

После овог резултата, Саутемптон се попео на треће место на табели са 39 бодова, док је Јунајтед пао на четврто са 37, једним више од Арсенала.

Куриозитет - Ван Галов тим је завршио утакмицу без шута у оквир гола, иако је најбољи играч домаћег тима вечерас, Хуан Мата, имао две добре шансе да изједначи после Тадићеве минијатуре, али је десном шутирао поред, а левом са петерца преко гола.

Јунајтед је на два ремија у низу, у Премијер лиги, везао и пораз, што у комбинацији са ремијем у Бирмингему 20. децембра значи да су "ђаволи" победили у једној од последњих пет утакмица у првенству. Уз старт сезоне, када је на "Трафорду" победио и Свонси, ово је најлошији низ резултата екипе, која је у новембру и почетком децембра везала шест лигашких тријумфа и заголицала машту навијачима да би могла да уђе и у борбу за титулу.

Управо у том периоду, Куманов 'Темптон везао је четири пораза и бацио сенку на фантастичан почетак сезоне, али "бацк то бацк" победе над Арсеналом и Јунајтедом вратиле су "свеце" у врх, одмах иза Челсија и Манчестер ситија.

Ових 75.395 гледалаца видела су једно од безидејнијих издања Јунајтеда ове сезоне, у поставци где је капитен Вејн Руни играо готово дефанзивног везисту, али нешто мало помереног улево. Стрелца гола за реми у Стоуку, Радамела Фалкаа, Ван Гал је оставио ван протокола, иако је признао да Колумбијац није повређен, што је само подгрејало спекулације око тога да ће он отићи овог јануара из клуба, само четири и по месеца од доласка на скупу позајмицу из Монака.

Ван Гал је недовољно опорављеног Анхела Ди Марију гурнуо у стартну поставу и довео Аргентинца у ситуацију да одигра јако лош меч и буде адекватно замењен, али Холанђанин поново ниједном од три измене, а уводио је Маруана Фелаинија, Андера Ереру и Тајлера Блакета, уместо Робина ван Персија, Ди Марије и Лука Шоа, није постигао ништа позитивно на терену.

Куман јесте, итекако!

Штавише, менаџер Саутемптона морао је већ у 21. минуту да направи прву, принудну измену и уместо тек опорављеног Тобија Алдервирелда, убаци Флорина Гардоша и тумба позиције у одбрани, где је први пут од "Боксинг деја" играо Натанијел Клајн.

Како је време пролазило, безопасни Јунајтед деловао је све безопасније, па је Куман осетио да је време за потез, за који се испоставило да је потез утакмице. Уласком Тадића одмах је створена права шанса за гол, Пеле није успео, али јесте Тадић.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА:

Арсенал – Стоук 3:0 (2:0)
/Кошелни 6, Санчез 33, 49/

Манчестер јунајтед – Саутемптон 0:1 (0:0)
/Тадић 69/

У суботу:

Сандерленд – Ливерпул 0:1 (0:1)
/Марковић 9/

Барнли – КПР 2:1 (2:1)
/Арфилд 12, Ингс 37 – Остин пен 33/

Челси – Њукасл 2:0 (1:0)
/Оскар 43, Оскар 59/

Евертон – Манчестер сити 1:1 (0:0)
/Нејсмит 78 – Фернандињо 74/

Лестер – Астон Вила 1:0 (1:0)
/Кончески 45+1/

Свонси – Вест Хем 1:1 (0:1)
/Нобл аг 74 - Керол 43/

ВБА – Хал 1:0 (0:0)
/Берахино 78/

Кристал Палас – Тотенхем 2:1 (0:0)
/Гејл пен 69, Панчон 80 - Кејн 49/

ТАБЕЛА: Челси 49, Манчестер сити 47, Саутемптон 39, Манчестер јунајтед 37, Арсенал 36, Тотенхем 34, Вест Хем 33, Ливерпул 32, Свонси 30, Њукасл 27, Стоук (-1) 26, Астон Вила 22, Евертон 22, ВБА 21, Кристал Палас 20, Сандерленд 20, Барнли 20, Хал 19, КПР 19, Лестер 17.

Коментари / 0

Оставите коментар