PL: Arsenal ubjedljiv, Tadić ućutkao Traford!

Fudbaleri Arsenala ostvarili su sigurnu pobedu u 21. kolu Premijer lige protiv Stouka sa 3:0, a ponovo je briljirao Aleksis Sančez koji je sa dva gola i asistencijom poveo "tobdžije" do novog uspeha. Van Gal je pucao tri puta ćorcima, Kuman pogodio zemljaka pravo u srce izmenom u 63. minutu - 0:1!

Fudbal 12.01.2015 | 15:00
PL: Arsenal ubjedljiv, Tadić ućutkao Traford!

Sančez je u šestom minutu već počeo svoj šou perfektnim centaršutom sa kojim je pronašao Lorana Košćelnija, a francuski štoper je glavom zatresao mrežu. Onda je stigla loša vest za Arsenal, jer je u 13. minutu igru morao da napusti Metju Debuši koji se ponovo povredio, ovoga puta rame.

Nije to pokolebalo "tobdžije" koje su u 33. minutu udvostričile prednost preko Sančeza koji je pokupio pas Rosickog, ušao u šesnaesterac sa leve strane, a onda pogodio bliži ugao ostavivši golmana Begovića bez šansi.

Ako Begović nije imao prilike da reaguje u 33, onda je sigurno u 49. minutu kada je Sančez prilično blago šutirao iz slobodnog udaraca ispod zida, ali je reprezentativac Bosne i Hercegovine zakasnio i pustio loptu da mu uđe uz samu levu stativu.

Arsen Venger je na kraju mogao da se pohvali da je protiv trenera Stouka Marka Hjuza ostvario svih osam pobeda kada je Arsenal igrao na svom terenu.

Dvojica Holanđana, Luj van Gal i Ronald Kuman, igrala su se igre "čekalice" na "Old Trafordu".

Tenzija je rasla kako je vreme prolazilo i...

Kada je trebalo izvaditi revolvere, Van Gal je opalio tri ćorka, a Kuman pogodio pravo u srce!

Ubacivanjem našeg Dušana Tadića u igru u 63. minutu, pri rezultatu 0:0, kada nijedan tim nije imao ni šut u okvir gola, Kuman je povukao potez koji je rešio meč i doveo do rokade na tabeli Premijer lige posle 21. runde.

Golom Tadića samo šest minuta kasnije, a par sekundi nakon što je sjajno asistirao Gracijanu Peleu i odgledao kako Italijan pogađa stativu, Sautempton je došao do prve pobede na "Old Trafordu" posle 17 godina, odnosno tek druge u poslednjih 45 godina - 0:1 (0:0).

Bravo, Dule!

Srpska "desetka" je u prošlom kolu postigla gol i u pobedi nad Arsenalom (2:0).

Posle ovog rezultata, Sautempton se popeo na treće mesto na tabeli sa 39 bodova, dok je Junajted pao na četvrto sa 37, jednim više od Arsenala.

Kuriozitet - Van Galov tim je završio utakmicu bez šuta u okvir gola, iako je najbolji igrač domaćeg tima večeras, Huan Mata, imao dve dobre šanse da izjednači posle Tadićeve minijature, ali je desnom šutirao pored, a levom sa peterca preko gola.

Junajted je na dva remija u nizu, u Premijer ligi, vezao i poraz, što u kombinaciji sa remijem u Birmingemu 20. decembra znači da su "đavoli" pobedili u jednoj od poslednjih pet utakmica u prvenstvu. Uz start sezone, kada je na "Trafordu" pobedio i Svonsi, ovo je najlošiji niz rezultata ekipe, koja je u novembru i početkom decembra vezala šest ligaških trijumfa i zagolicala maštu navijačima da bi mogla da uđe i u borbu za titulu.

Upravo u tom periodu, Kumanov 'Tempton vezao je četiri poraza i bacio senku na fantastičan početak sezone, ali "back to back" pobede nad Arsenalom i Junajtedom vratile su "svece" u vrh, odmah iza Čelsija i Mančester sitija.

Ovih 75.395 gledalaca videla su jedno od bezidejnijih izdanja Junajteda ove sezone, u postavci gde je kapiten Vejn Runi igrao gotovo defanzivnog vezistu, ali nešto malo pomerenog ulevo. Strelca gola za remi u Stouku, Radamela Falkaa, Van Gal je ostavio van protokola, iako je priznao da Kolumbijac nije povređen, što je samo podgrejalo spekulacije oko toga da će on otići ovog januara iz kluba, samo četiri i po meseca od dolaska na skupu pozajmicu iz Monaka.

Van Gal je nedovoljno oporavljenog Anhela Di Mariju gurnuo u startnu postavu i doveo Argentinca u situaciju da odigra jako loš meč i bude adekvatno zamenjen, ali Holanđanin ponovo nijednom od tri izmene, a uvodio je Maruana Felainija, Andera Ereru i Tajlera Blaketa, umesto Robina van Persija, Di Marije i Luka Šoa, nije postigao ništa pozitivno na terenu.

Kuman jeste, itekako!

Štaviše, menadžer Sautemptona morao je već u 21. minutu da napravi prvu, prinudnu izmenu i umesto tek oporavljenog Tobija Aldervirelda, ubaci Florina Gardoša i tumba pozicije u odbrani, gde je prvi put od "Boksing deja" igrao Natanijel Klajn.

Kako je vreme prolazilo, bezopasni Junajted delovao je sve bezopasnije, pa je Kuman osetio da je vreme za potez, za koji se ispostavilo da je potez utakmice. Ulaskom Tadića odmah je stvorena prava šansa za gol, Pele nije uspeo, ali jeste Tadić.

PREMIJER LIGA:

Arsenal – Stouk 3:0 (2:0)
/Košelni 6, Sančez 33, 49/

Mančester junajted – Sautempton 0:1 (0:0)
/Tadić 69/

U subotu:

Sanderlend – Liverpul 0:1 (0:1)
/Marković 9/

Barnli – KPR 2:1 (2:1)
/Arfild 12, Ings 37 – Ostin pen 33/

Čelsi – Njukasl 2:0 (1:0)
/Oskar 43, Oskar 59/

Everton – Mančester siti 1:1 (0:0)
/Nejsmit 78 – Fernandinjo 74/

Lester – Aston Vila 1:0 (1:0)
/Končeski 45+1/

Svonsi – Vest Hem 1:1 (0:1)
/Nobl ag 74 - Kerol 43/

VBA – Hal 1:0 (0:0)
/Berahino 78/

Kristal Palas – Totenhem 2:1 (0:0)
/Gejl pen 69, Pančon 80 - Kejn 49/

TABELA: Čelsi 49, Mančester siti 47, Sautempton 39, Mančester junajted 37, Arsenal 36, Totenhem 34, Vest Hem 33, Liverpul 32, Svonsi 30, Njukasl 27, Stouk (-1) 26, Aston Vila 22, Everton 22, VBA 21, Kristal Palas 20, Sanderlend 20, Barnli 20, Hal 19, KPR 19, Lester 17.

Komentari / 0

Ostavite komentar