“Здравство у канџама политичара”

Комплетан здравствени систем Републике Српске налази се на климавим ногама, а крајње је вријеме да се направе системски заокрети и реформе како би се спасило што се спасити може, сматрају у требињском СДС-у.

Република Српска 11.08.2014 | 19:25
“Здравство у канџама политичара”

За такво катастрофалне стање у овој странци окривљују пословне лобије и Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске.  

Члан извршног одбора СДС-а и кандидат за посланика у Народној скупштини Републике Српске, Бранко Бутулија, стратегију развоја здравственог сектора оцјенио је тоталним промашајем, те посебно подвукао да цјелокупним системом руководе пословни лобији преко Министарства здравља.

“Читаво здравство Републике Српске је у политичким канџама И одређених пословних лобија, који склапају разне уговоре штетне по здравство. Они имају своју власт у свакој болници. Тај који је задужен да руководи болницом мора стриктно да извршава наредбе Министарства иначе ће бити смјењен. Значи ситуација у требињској болници је ситуација као у цјелокупном здравству Републике Српске”, истакао је Бутулија.

Потпредсједнику СДС-а и кандидату на посланичкој листи за Парламентарну скупштину Босне и Херцеговине, Слободану Пртилу није јасно на који је начин је Клинички центар у Бањалуци преименован у Универзитетска болница Клинички центар.  

“Универзитетска болница у Закону о здравственој заштити и здравственом осигурању Републике Српске не постоји. У том систему не постоји Универзитетска болница Клинички центар. Не знам уопште какав је дефиниција и не знам шта то уопште значи”, рекао је Пртило.

У СДС-у тврде да имају програм санације овог сектора, који полази од ревизије свих постојећих законских рјешења која су у вези са системом здравствене заштите.

БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

само казем

11.08.2014 17:50

Људи, моји мозда,це звуцати као јерес али једино рјесење за здравство је да предје на ниво БиХ као сто је било са СИПАом како би остало ван домасаја партија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН

11.08.2014 17:50

ДА,ДА ТРЕБА ВРАТИТИ СТО СУ ИЗ ЗДРАВСТВА ПОКРАЛИ БАЈА,СКРБИЦ И КЉАЈЦИН И РАСТЈЕРАТИ КВАЗИ РЕФОРМАТОРЕ ИЗ ЗДРАВСТВА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Федерал агент

11.08.2014 20:10

Иста је ствар на нивоу БиХ као и на нивоу ентитета. Сви ти криминалци су се одавно добро увезали. БиХ је уствари више него јединствена. Видјећемо хоће ли се истовремено ући у обрачун са криминалом у Федерацији након октобра као у Српској.

ОДГОВОРИТЕ