“Zdravstvo u kandžama političara”

Kompletan zdravstveni sistem Republike Srpske nalazi se na klimavim nogama, a krajnje je vrijeme da se naprave sistemski zaokreti i reforme kako bi se spasilo što se spasiti može, smatraju u trebinjskom SDS-u.

Republika Srpska 11.08.2014 | 19:25
“Zdravstvo u kandžama političara”

Za takvo katastrofalne stanje u ovoj stranci okrivljuju poslovne lobije i Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.  

Član izvršnog odbora SDS-a i kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Branko Butulija, strategiju razvoja zdravstvenog sektora ocjenio je totalnim promašajem, te posebno podvukao da cjelokupnim sistemom rukovode poslovni lobiji preko Ministarstva zdravlja.

“Čitavo zdravstvo Republike Srpske je u političkim kandžama I određenih poslovnih lobija, koji sklapaju razne ugovore štetne po zdravstvo. Oni imaju svoju vlast u svakoj bolnici. Taj koji je zadužen da rukovodi bolnicom mora striktno da izvršava naredbe Ministarstva inače će biti smjenjen. Znači situacija u trebinjskoj bolnici je situacija kao u cjelokupnom zdravstvu Republike Srpske”, istakao je Butulija.

Potpredsjedniku SDS-a i kandidatu na poslaničkoj listi za Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine, Slobodanu Prtilu nije jasno na koji je način je Klinički centar u Banjaluci preimenovan u Univerzitetska bolnica Klinički centar.  

“Univerzitetska bolnica u Zakonu o zdravstvenoj zaštiti i zdravstvenom osiguranju Republike Srpske ne postoji. U tom sistemu ne postoji Univerzitetska bolnica Klinički centar. Ne znam uopšte kakav je definicija i ne znam šta to uopšte znači”, rekao je Prtilo.

U SDS-u tvrde da imaju program sanacije ovog sektora, koji polazi od revizije svih postojećih zakonskih rješenja koja su u vezi sa sistemom zdravstvene zaštite.

BN TV

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

samo kazem

11.08.2014 17:50

Ljudi, moji mozda,ce zvucati kao jeres ali jedino rjesenje za zdravstvo je da predje na nivo BiH kao sto je bilo sa SIPAom kako bi ostalo van domasaja partija.

ODGOVORITE
Name

GORAN

11.08.2014 17:50

DA,DA TREBA VRATITI STO SU IZ ZDRAVSTVA POKRALI BAJA,SKRBIC I KLJAJCIN I RASTJERATI KVAZI REFORMATORE IZ ZDRAVSTVA.

ODGOVORITE
Name

Federal agent

11.08.2014 20:10

Ista je stvar na nivou BiH kao i na nivou entiteta. Svi ti kriminalci su se odavno dobro uvezali. BiH je ustvari više nego jedinstvena. Vidjećemo hoće li se istovremeno ući u obračun sa kriminalom u Federaciji nakon oktobra kao u Srpskoj.

ODGOVORITE