Челинац: Потрага и пустош

Дарко Станојевић још није пронађен. У Челинцу стање горе него у мају.

Република Српска 11.08.2014 | 17:14
Челинац: Потрага и пустош

Иако се у појединим медијима појавила информација да је тијело Дарка Станојевића, настрадалог у бујици на локалитету Црног потока, на подручју општине Челинац, прије неколико дана, начелник општине, Момчило Зељковић, демантовао је ту информацију и рекао да потрага интезивно траје, те да је у њу укључена механизација, као и људство.

Још се трага и за Гораном Симићем. Штета у Челинцу је огромна, а августовске поплаве су општину дословно завиле у црно.

Дарко Станојевић још није пронађен, потврдио је начелник Челинца. Иако се појавила информација да је уочено тијело, то се испоставило као нетачно. Потрага још траје, као и за тијелом Горана Симића. Обојица су нестала у катастрофалним бујицама које су прије неколико дана задесиле Бања Луку.

Двије људске жртве и 15 милиона марака штете - то је трагични биланс августовских поплава, које су у Челинцу оставиле више пустоши него мајске, кажу општинари. То са мајском штетом од 12 милиона чини цифру која превазилази пет општинских буџета.

Општина се обавезала на то да збрине седморо дјеце из породица настрадалог Станојевића и његове сапутнице, Петре Живковић. Једном дјетету, које је пунољетно, биће обезбјеђен посао, а осталима ће уз помоћ Центра за социјални рад адекватан смјештај и брига, обећали су у општини.

БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар