Čelinac: Potraga i pustoš

Darko Stanojević još nije pronađen. U Čelincu stanje gore nego u maju.

Republika Srpska 11.08.2014 | 17:14
Čelinac: Potraga i pustoš

Iako se u pojedinim medijima pojavila informacija da je tijelo Darka Stanojevića, nastradalog u bujici na lokalitetu Crnog potoka, na području opštine Čelinac, prije nekoliko dana, načelnik opštine, Momčilo Zeljković, demantovao je tu informaciju i rekao da potraga intezivno traje, te da je u nju uključena mehanizacija, kao i ljudstvo.

Još se traga i za Goranom Simićem. Šteta u Čelincu je ogromna, a avgustovske poplave su opštinu doslovno zavile u crno.

Darko Stanojević još nije pronađen, potvrdio je načelnik Čelinca. Iako se pojavila informacija da je uočeno tijelo, to se ispostavilo kao netačno. Potraga još traje, kao i za tijelom Gorana Simića. Obojica su nestala u katastrofalnim bujicama koje su prije nekoliko dana zadesile Banja Luku.

Dvije ljudske žrtve i 15 miliona maraka štete - to je tragični bilans avgustovskih poplava, koje su u Čelincu ostavile više pustoši nego majske, kažu opštinari. To sa majskom štetom od 12 miliona čini cifru koja prevazilazi pet opštinskih budžeta.

Opština se obavezala na to da zbrine sedmoro djece iz porodica nastradalog Stanojevića i njegove saputnice, Petre Živković. Jednom djetetu, koje je punoljetno, biće obezbjeđen posao, a ostalima će uz pomoć Centra za socijalni rad adekvatan smještaj i briga, obećali su u opštini.

BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar