Glavni tužilac BiH sa zvaničnicima Stejt departmenta

- Glavni tužilac Tužilaštva BiH Milanko Кajganić razgovarao je sa zvaničnicima Biroa za borbu protiv terorizma iz Stejt departmenta o aktivnostima u BiH na otkrivanju, procesuiranju i prevenciji opasnosti od terorizma, te je dogovoren nastavak komunikacije i saradnje u daljoj borbi.

Republika Srpska 14.02.2024 | 18:51
Glavni tužilac BiH sa zvaničnicima Stejt departmenta

Na sastanku u Sarajevu razgovarano je i o naporima u procesu deradikalizacije lica koja su učestvovala na stranim ratištima, kao i aktivnostima na sprečavanju eventualnih budućih odlazaka građana BiH na strana ratišta, saopšteno je iz ovog tužilaštva.

Кajganić je upoznao stručnjake iz Stejt departmenta o naporima i aktivnostima Odsjeka za terorizam u Tužilaštvu BiH, kao i aktivnostima Udarne grupe za borbu protiv terorizma, koja okuplja predstavnike agencija za sprovođenje zakona sa svih nivoa u BiH, a na čijem čelu je glavni tužilac, u oblasti borbe protiv terorizma i sprečavanju i prevenciji potencijalnih terorističkih aktivnosti.

Delegaciju SAD predvodili su Regionalni savjetnik za Evropu i Evroaziju Кajl Кonan i vođa Tima za Evroaziju Džon Herbst. 

(Srna) Foto:Tužilaštvo BiH 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Kajgo

14.02.2024 20:12

Nije im ništa otkrio, on ne zna engleski, a oni ne divane srpski. Atmosfera je bila srdačna. Veoma konstruktivan sastanak.

ODGOVORITE
Name

I kad

14.02.2024 20:36

Pocinje hapsenja torovodjaaa???? Pljacka stoljeca?? Drzava opljackana narod rastjeran opljackan!???? Sta jos treba ??? Vd direktori pljackasi ministri pljackasi instituc8je puneeeee lopovaaa od nesica novica dpirica radmanovica obrena banjca pljackasaaaaa nevidjenog stevandica cubrilovica cavica podobnog papkaa micinih pioniraa šumskog jadovanaaaa hobitnicaa u sve 3 tora sa torovodjamaaa oredratnim podstanarimaa sad milionerimaaa

ODGOVORITE
Name

Joja

14.02.2024 23:56

Dosla sluga po saku pilava

Name

Joja

14.02.2024 23:13

Kuja seoska

ODGOVORITE