Главни тужилац БиХ са званичницима Стејт департмента

- Главни тужилац Тужилаштва БиХ Миланко Кајганић разговарао је са званичницима Бироа за борбу против тероризма из Стејт департмента о активностима у БиХ на откривању, процесуирању и превенцији опасности од тероризма, те је договорен наставак комуникације и сарадње у даљој борби.

Република Српска 14.02.2024 | 18:51
Главни тужилац БиХ са званичницима Стејт департмента

На састанку у Сарајеву разговарано је и о напорима у процесу дерадикализације лица која су учествовала на страним ратиштима, као и активностима на спречавању евентуалних будућих одлазака грађана БиХ на страна ратишта, саопштено је из овог тужилаштва.

Кајганић је упознао стручњаке из Стејт департмента о напорима и активностима Одсјека за тероризам у Тужилаштву БиХ, као и активностима Ударне групе за борбу против тероризма, која окупља представнике агенција за спровођење закона са свих нивоа у БиХ, а на чијем челу је главни тужилац, у области борбе против тероризма и спречавању и превенцији потенцијалних терористичких активности.

Делегацију САД предводили су Регионални савјетник за Европу и Евроазију Кајл Конан и вођа Тима за Евроазију Џон Хербст. 

(Срна) Фото:Тужилаштво БиХ 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Кајго

14.02.2024 20:12

Није им ништа открио, он не зна енглески, а они не диване српски. Атмосфера је била срдачна. Веома конструктиван састанак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

И кад

14.02.2024 20:36

Поциње хапсења тороводјааа???? Пљацка стољеца?? Дрзава опљацкана народ растјеран опљацкан!???? Ста јос треба ??? Вд директори пљацкаси министри пљацкаси институц8је пунеееее лоповааа од несица новица дпирица радмановица обрена бањца пљацкасааааа невидјеног стевандица цубриловица цавица подобног папкаа мициних пионираа шумског јадованаааа хобитницаа у све 3 тора са тороводјамааа оредратним подстанаримаа сад милионеримааа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

14.02.2024 23:56

Досла слуга по саку пилава

Name

Јоја

14.02.2024 23:13

Куја сеоска

ОДГОВОРИТЕ