Rašid Serdarov nema odobrenje za kopanje uglja

„Кoncesionar nije dobio odobrenje za ekploataciju, tako da eksploatacija ne može početi. Da bi mogao vršiti eksploataciju, koncesionar mora da ima prethodno odobrenu projektnu dokumentaciju i da ima adekvatnu dozvolu za eksploataciju, što u ovom trenutku nije slučaj", saopšteno je iz resornog ministarstva.

Republika Srpska 14.02.2024 | 18:02
Rašid Serdarov nema odobrenje za kopanje uglja

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić danas je u Banjaluci održao sastanak sa predstavnicima uprave matičnog preduzeća „Elektroprivreda Republike Srpske“ i upravom preduzeća Rudnik i termoelektrana „Ugljevik“ u vezi koncesije za eksploataciju uglja na ležištu „Ugljevik Istok 2“, koju je Vlada Republike Srpske 2013. godine dodijelila preduzeću „Comsar Energy Republika Srpska“.

Konstatovano je da uslovi za vršenje ekploatacije na ovom ležištu nisu stvoreni. 

„Кoncesionar nije dobio odobrenje za ekploataciju, tako da eksploatacija ne može početi. Da bi mogao vršiti eksploataciju, koncesionar mora da ima prethodno odobrenu projektnu dokumentaciju i da ima adekvatnu dozvolu za eksploataciju, što u ovom trenutku nije slučaj", saopšteno je iz resornog ministarstva.

Takođe, tokom sastanka je naglašena potreba većih investicionih ulaganja u RiTE „Ugljevik“ kako bi se očuvao i zaštitio sistem u cjelini. Ovom prilikom je rečeno da se, u tom cilju, svi međusobni odnosi između matičnog preduzeća i RiTE „Ugljevik“ moraju uređivati na solidarnom principu, uz puno razumijevanje prava, obaveza i pozicija predmetnih strana.

Podsjetimo da su radnici Rudnika i termoelektrane Ugljevik tražili hitan sastanak sa upravom preduzeća i resornim ministarstvom zbog odluke da se firmi Komsar Enerdži Republika Srpska, ruskog oligarha Rašida Serdarova, odobri eksploatacija uglja na kopu Ugljevik istok dva, u momentu kada se preduzeće suočava sa nedostatkom istog.

(BN) Foto: Vlada RS

Komentari / 24

Ostavite komentar
Name

GRUJO

14.02.2024 18:35

Prevara. Tako ni onaj kriminalac iz Teslića nije imao dozvolu za Bistricu kod Prijedora. A sve u dogovoru sa kriminalcima iz vlasti. Tako će biti i sa Serdarovim

ODGOVORITE
Name

Sin Dragan

14.02.2024 21:14

Ovo je cisto prodavnje magle. Cuj nema trenutno dokumentaciju za kopanje a imace je za 1 mjesec! Ovo je samo da se razvuce i da se odugovlaci!!! Kao da je neko glup sve sto kazu lazu

Name

htr

14.02.2024 21:35

A tu je pored Dike i Goran Miljanović njegov novopostavljeni direktor za korporativno upravljanje.

Name

PticaSojka

14.02.2024 21:49

Sada reaguju a Vuk Hamović je godinama kopao i prodavao u inostranstvo ugalj iz Stanara, iako je koncesionar pravo bilo uslovljeno izgradnjom termoelektrane. Kada je zaradio dovoljno para nezakonitom prodajom uglja tim parama je napravio termoelektranu Stanari. Tako bismo svi mogli

Name

Apis

15.02.2024 05:05

laže dodig, to je njegovo, imaju ugovori u Rusiji....

Name

Joco

14.02.2024 18:43

A taj zakon ne vazi u Bistrici?? Kakve ste vi lopurde , pa to je strasno. Znate da ce se dici i Ugljevik i Bijeljina, pa ste samo ispipavali reakciju naroda, pa kad ste vidjeli da ce biti kuka i motika, e onda nema dozvolu. A u Bistrici ima?? Sram vas bilo, a tebe Djokicu posebno,pa zar vam je malo koliko ste oteli i pokrali???

ODGOVORITE
Name

Re

14.02.2024 20:47

Moze li marod otjerati Djokica u penziju? Prije toga mu ispitati porijklo imovine. Taj vlada od kada postoji RS.

Name

Semberac

14.02.2024 20:57

Pa u Semberiji Dodik nikad nije pobijedio, a u Prijedoru uvijek. Opet sad glasajte za sektu obavezno. Mozda vam obecaju da ce zatrpati rudnik. Narod ima vlast kakvu zasluzuje pa mi je bas drago sto vas tako j*bu. Pozdrav iz bastiona otpora Semberije.

Name

Re Re

14.02.2024 21:37

Kakva bre penzija, čovek skoro zvršio fakultet, ima da radi još dugo, svetla budućnost je pred njim ! Energetiku ima u malom prstu , to se nekada učilo u prvom mesecu kursa za milconera !

Name

Re,Joco

14.02.2024 21:58

Treba pozornica pitati,da li je naučio još nešto,na ne postojećem "Londonskom"univerzitetu,osim varanja,i laganja,a o kriminalcima u vlasti,mogu reći da neće dobro proći u Ugljeviku ukoliko ne donesu na uvid raskid ugovora s Rašidom,kome su dodijelili naše,a ne svoje parcele,i ugrozili naše živote!!!

Name

BANJA LUKA

14.02.2024 18:55

DA IMA I TRUNKU ODGOVORNOSTI, NADLEŽNE INSTITUCIJE, ODNOSNO NJIHOV ZDRAVI DIO TREBALI BI DA POHAPSE PO REDU A PRVO NAJVEĆEG RAZBOJNIKA MILU DODIGA, POJEDINE MINISTRE SA VIŠKOVIĆEM NA ČELU, VD DIREKTORE MNOGIH INSTITUCIJA..... NARODE RAZBOJNICI NAS OPLJAČKAŠE DA SE NEĆEMO OPORAVITI DECENIJAMA. JOŠ NAJVEĆI BANDIT PRIČA DA ĆE OTCJEPITI RS OD BiH.... STRAŠNO. PROVIDAN JE ALI GURA NAROD RADI SVOJE VLASTI U PROPAST. JEBO GA I VUČIĆ I OSTALI....

ODGOVORITE
Name

Re,BANJA LUKA

14.02.2024 22:09

Svaka vam je kao Njegoševa,zaista je vlast u ovoj jadnoj Republici srpskoj,najveći zločinac njenih građana,porobljivač,okupator,pljačkaš,umišljeni zločinci koji smatraju da su jači od naroda!!!E,pa,sad je dosta!!!Nećete ostvariti svoje prljave namjere,pa makar morali ginuti za slobodu od vas okupatora!!!Dašak svježeg povjetarca",MARŠ U AMERIKU,koja te na silu ustoličila,i ne zaboravi da povedeš sve šugave džukeletine,što dalje od nas!!!Prije polaska morat ćete položiti sve što ste opljačkali,pa neka vam Olbrajtova nadoknadi sve,PSINE!!!

Name

Pa sta ce mu

14.02.2024 19:30

Kao da institucije u RS nesto znace? Dovoljno je da Djes Lopove nesto aminuje, zar nije tako kmetovi? Ili mozda umjeso njega moze i sincina superbiznismen od nasih para ili kcerkica - hiperbrendirana i silikonizirana kvazidobrotvorka. 🤮 na ovakvu RS.

ODGOVORITE
Name

Treba da dobije!

14.02.2024 19:38

Alo, izdajnici! Rusima se sce mora pružiti! Sve!

ODGOVORITE
Name

aćim

14.02.2024 19:58

Naša termoelektrana i zna se da za njen rad treba ugalj i to dati nekom drugom da eksploatiše to samo budala može uraditi.Za ovakve stvari nekog treba osuditi.

ODGOVORITE
Name

www

14.02.2024 20:04

Dobio je usmeno odobrenje vlasnika Srpske.

ODGOVORITE
Name

Serdar

14.02.2024 20:06

Znate li vi šta moje ime predstavlja? Serdar, vojskovođa, isto ko moj pobratim Mile, mi smo stvoreni da vodimo, narod, vojsku, stado... Ma vođe samo takve, za istoriju. Ovo oko dozvole, nemam ja kao dozvolu, notorna laž. Pa šta će meni dozvola, jebote, pa ne kopam ja, ja ima izmećare koji kopaju, njima je izdata dozvola, nije meni... Misliiim, pa ovo je fujjj.. Mileee, objasni ovima tvojima kako stvari funkcionišu, pa mislim pun mi je ku... pun mi je kufer, ma pun mi je kurac svega. Hoš pare, Mile, pamet u glavu, a čuvaj se visine. Nemoj reći da ti nisam rekao.

ODGOVORITE
Name

Lazuuuu

14.02.2024 21:23

Samo da zamazu stvar! Strogo pid kontroluu Javnosti! Sve institucije raspustiti i privremenu upravu ovo je pljackaa nevidjenaaa tender mafija i sveee redom pobogu!

ODGOVORITE
Name

Kako Nema

14.02.2024 21:32

Pa nije Rašidaga džaba dao Mercedesa Miletu, Rašidaga ima tapiju na te prostore ! Ljudi, nemojte se zajebavat, hoćete da vam Rašidaga dođe sa milion Čečena i Dagestanaca, da vam naseli te prostore, pa da onda vidimo što nem kopanja uglja, i ono najgore, da se naši Bošnjaci -Muslimani zavade sa njima , i ako su 90-ih i 2000-ih bili braća a danas to nisu !

ODGOVORITE
Name

Fatax

14.02.2024 22:55

Rudnik Omarska će završiti sa kopanjem bez dozvole, a tolika ruda ukradena. Pametnom dosta!

ODGOVORITE
Name

Djura

14.02.2024 23:01

Usta raja ko iz zemlje trava. Radnici Orla su pokazali kako treba. Samo probajte...

ODGOVORITE
Name

DDK

14.02.2024 23:52

Bakinci i London nameracili Serdareva. Kopaju svi, zašto ne može i Serdarov.

ODGOVORITE
Name

REPUBLIKA SRPSKA

15.02.2024 05:51

Ovi iz Ugljevika, svi ostavke da date, nesposobni ste za bilo koje radno mijesto, godinama ste na tim funkcijama i niste unaprijedili ama baš ništa. Metla

ODGOVORITE
Name

GAgac

15.02.2024 07:35

U trenutku nema, u trenutku nije imao a trenutak je prošao. Danas možda već ima i projekat i dozvolu... Neka ministarstvo povuče dodjelu konecesije! Sindikat da ostane složan, narod istrajan!

ODGOVORITE