Рашид Сердаров нема одобрење за копање угља

„Концесионар није добио одобрење за екплоатацију, тако да експлоатација не може почети. Да би могао вршити експлоатацију, концесионар мора да има претходно одобрену пројектну документацију и да има адекватну дозволу за експлоатацију, што у овом тренутку није случај", саопштено је из ресорног министарства.

Република Српска 14.02.2024 | 18:02
Рашид Сердаров нема одобрење за копање угља

Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић данас је у Бањалуци одржао састанак са представницима управе матичног предузећа „Електропривреда Републике Српске“ и управом предузећа Рудник и термоелектрана „Угљевик“ у вези концесије за експлоатацију угља на лежишту „Угљевик Исток 2“, коју је Влада Републике Српске 2013. године додијелила предузећу „Цомсар Енергy Република Српска“.

Констатовано је да услови за вршење екплоатације на овом лежишту нису створени. 

„Концесионар није добио одобрење за екплоатацију, тако да експлоатација не може почети. Да би могао вршити експлоатацију, концесионар мора да има претходно одобрену пројектну документацију и да има адекватну дозволу за експлоатацију, што у овом тренутку није случај", саопштено је из ресорног министарства.

Такође, током састанка је наглашена потреба већих инвестиционих улагања у РиТЕ „Угљевик“ како би се очувао и заштитио систем у цјелини. Овом приликом је речено да се, у том циљу, сви међусобни односи између матичног предузећа и РиТЕ „Угљевик“ морају уређивати на солидарном принципу, уз пуно разумијевање права, обавеза и позиција предметних страна.

Подсјетимо да су радници Рудника и термоелектране Угљевик тражили хитан састанак са управом предузећа и ресорним министарством због одлуке да се фирми Комсар Енерџи Република Српска, руског олигарха Рашида Сердарова, одобри експлоатација угља на копу Угљевик исток два, у моменту када се предузеће суочава са недостатком истог.

(БН) Фото: Влада РС

Коментари / 24

Оставите коментар
Name

ГРУЈО

14.02.2024 18:35

Превара. Тако ни онај криминалац из Теслића није имао дозволу за Бистрицу код Приједора. А све у договору са криминалцима из власти. Тако ће бити и са Сердаровим

ОДГОВОРИТЕ
Name

Син Драган

14.02.2024 21:14

Ово је цисто продавње магле. Цуј нема тренутно документацију за копање а имаце је за 1 мјесец! Ово је само да се развуце и да се одуговлаци!!! Као да је неко глуп све сто казу лазу

Name

хтр

14.02.2024 21:35

А ту је поред Дике и Горан Миљановић његов новопостављени директор за корпоративно управљање.

Name

ПтицаСојка

14.02.2024 21:49

Сада реагују а Вук Хамовић је годинама копао и продавао у иностранство угаљ из Станара, иако је концесионар право било условљено изградњом термоелектране. Када је зарадио довољно пара незаконитом продајом угља тим парама је направио термоелектрану Станари. Тако бисмо сви могли

Name

Апис

15.02.2024 05:05

лаже додиг, то је његово, имају уговори у Русији....

Name

Јоцо

14.02.2024 18:43

А тај закон не вази у Бистрици?? Какве сте ви лопурде , па то је страсно. Знате да це се дици и Угљевик и Бијељина, па сте само испипавали реакцију народа, па кад сте видјели да це бити кука и мотика, е онда нема дозволу. А у Бистрици има?? Срам вас било, а тебе Дјокицу посебно,па зар вам је мало колико сте отели и покрали???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.02.2024 20:47

Мозе ли марод отјерати Дјокица у пензију? Прије тога му испитати поријкло имовине. Тај влада од када постоји РС.

Name

Семберац

14.02.2024 20:57

Па у Семберији Додик никад није побиједио, а у Приједору увијек. Опет сад гласајте за секту обавезно. Мозда вам обецају да це затрпати рудник. Народ има власт какву заслузује па ми је бас драго сто вас тако ј*бу. Поздрав из бастиона отпора Семберије.

Name

Ре Ре

14.02.2024 21:37

Каква бре пензија, човек скоро звршио факултет, има да ради још дуго, светла будућност је пред њим ! Енергетику има у малом прсту , то се некада учило у првом месецу курса за милцонера !

Name

Ре,Јоцо

14.02.2024 21:58

Треба позорница питати,да ли је научио још нешто,на не постојећем "Лондонском"универзитету,осим варања,и лагања,а о криминалцима у власти,могу рећи да неће добро проћи у Угљевику уколико не донесу на увид раскид уговора с Рашидом,коме су додијелили наше,а не своје парцеле,и угрозили наше животе!!!

Name

БАЊА ЛУКА

14.02.2024 18:55

ДА ИМА И ТРУНКУ ОДГОВОРНОСТИ, НАДЛЕЖНЕ ИНСТИТУЦИЈЕ, ОДНОСНО ЊИХОВ ЗДРАВИ ДИО ТРЕБАЛИ БИ ДА ПОХАПСЕ ПО РЕДУ А ПРВО НАЈВЕЋЕГ РАЗБОЈНИКА МИЛУ ДОДИГА, ПОЈЕДИНЕ МИНИСТРЕ СА ВИШКОВИЋЕМ НА ЧЕЛУ, ВД ДИРЕКТОРЕ МНОГИХ ИНСТИТУЦИЈА..... НАРОДЕ РАЗБОЈНИЦИ НАС ОПЉАЧКАШЕ ДА СЕ НЕЋЕМО ОПОРАВИТИ ДЕЦЕНИЈАМА. ЈОШ НАЈВЕЋИ БАНДИТ ПРИЧА ДА ЋЕ ОТЦЈЕПИТИ РС ОД БиХ.... СТРАШНО. ПРОВИДАН ЈЕ АЛИ ГУРА НАРОД РАДИ СВОЈЕ ВЛАСТИ У ПРОПАСТ. ЈЕБО ГА И ВУЧИЋ И ОСТАЛИ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре,БАЊА ЛУКА

14.02.2024 22:09

Свака вам је као Његошева,заиста је власт у овој јадној Републици српској,највећи злочинац њених грађана,поробљивач,окупатор,пљачкаш,умишљени злочинци који сматрају да су јачи од народа!!!Е,па,сад је доста!!!Нећете остварити своје прљаве намјере,па макар морали гинути за слободу од вас окупатора!!!Дашак свјежег повјетарца",МАРШ У АМЕРИКУ,која те на силу устоличила,и не заборави да поведеш све шугаве џукелетине,што даље од нас!!!Прије поласка морат ћете положити све што сте опљачкали,па нека вам Олбрајтова надокнади све,ПСИНЕ!!!

Name

Па ста це му

14.02.2024 19:30

Као да институције у РС несто знаце? Довољно је да Дјес Лопове несто аминује, зар није тако кметови? Или мозда умјесо њега мозе и синцина супербизнисмен од насих пара или кцеркица - хипербрендирана и силиконизирана квазидобротворка. 🤮 на овакву РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Треба да добије!

14.02.2024 19:38

Ало, издајници! Русима се сце мора пружити! Све!

ОДГОВОРИТЕ
Name

аћим

14.02.2024 19:58

Наша термоелектрана и зна се да за њен рад треба угаљ и то дати неком другом да експлоатише то само будала може урадити.За овакве ствари неког треба осудити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

www

14.02.2024 20:04

Добио је усмено одобрење власника Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сердар

14.02.2024 20:06

Знате ли ви шта моје име представља? Сердар, војсковођа, исто ко мој побратим Миле, ми смо створени да водимо, народ, војску, стадо... Ма вође само такве, за историју. Ово око дозволе, немам ја као дозволу, ноторна лаж. Па шта ће мени дозвола, јеботе, па не копам ја, ја има измећаре који копају, њима је издата дозвола, није мени... Мислииим, па ово је фујјј.. Милеее, објасни овима твојима како ствари функционишу, па мислим пун ми је ку... пун ми је куфер, ма пун ми је курац свега. Хош паре, Миле, памет у главу, а чувај се висине. Немој рећи да ти нисам рекао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лазуууу

14.02.2024 21:23

Само да замазу ствар! Строго пид контролуу Јавности! Све институције распустити и привремену управу ово је пљацкаа невидјенааа тендер мафија и свеее редом побогу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Како Нема

14.02.2024 21:32

Па није Рашидага џаба дао Мерцедеса Милету, Рашидага има тапију на те просторе ! Људи, немојте се зајебават, хоћете да вам Рашидага дође са милион Чечена и Дагестанаца, да вам насели те просторе, па да онда видимо што нем копања угља, и оно најгоре, да се наши Бошњаци -Муслимани заваде са њима , и ако су 90-их и 2000-их били браћа а данас то нису !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фатаx

14.02.2024 22:55

Рудник Омарска ће завршити са копањем без дозволе, а толика руда украдена. Паметном доста!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјура

14.02.2024 23:01

Уста раја ко из земље трава. Радници Орла су показали како треба. Само пробајте...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДДК

14.02.2024 23:52

Бакинци и Лондон намерацили Сердарева. Копају сви, зашто не може и Сердаров.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕПУБЛИКА СРПСКА

15.02.2024 05:51

Ови из Угљевика, сви оставке да дате, неспособни сте за било које радно мијесто, годинама сте на тим функцијама и нисте унаприједили ама баш ништа. Метла

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАгац

15.02.2024 07:35

У тренутку нема, у тренутку није имао а тренутак је прошао. Данас можда већ има и пројекат и дозволу... Нека министарство повуче додјелу конецесије! Синдикат да остане сложан, народ истрајан!

ОДГОВОРИТЕ