Mostar: Nasrnuo nožem na suprugu pred djetetom

Jutros oko 8 sati u naselju Vrapčiči došlo je do incidenta u kojem je jedna osoba povrijeđena, potvrđeno je za Hercegovina.info iz MUP-a Hercegovačko - neretvanske županije (HNŽ).

Bosna i Hercegovina 01.11.2023 | 12:37
Mostar: Nasrnuo nožem na suprugu pred djetetom

Kako nam je potvrđeno, u parku prekoputa pijace u Vrapčićima uz magistralni put M-17, muškarac je napao ženu oštrim predmetom, te joj nanio povrede.

Na mjestu događaja intervenisala je služba hitne pomoći Mostar, te je povrijeđena osoba prebačena u Kantonalnu bolnicu 'Dr. Safet Mujić' na ukazivanje ljekarske pomoći. Kako se saznaje, napadač je 28-godišnji E.S., dok je povrijeđena njegova supruga S.S. (26).

Nakon napada, muškarac se dao u bijeg, ali je nedaleko od mjesta događaja savladan od strane građana, te je zadržan do dolaska policije. Iz MUP-a HNŽ za Hercegovina.info potvrđeno je da je mukarac koji je izvršio napad priveden u službene policijske prostorije, a u trenutku napada s njima je bilo i maloljetno dijete.

"Žena je zbog zadobijenih povreda zbrinuta u bolnicu, a dijete su privremeno zbrinuli radnici Centra za socijalni rad", potvrđeno nam je iz MUP-a HNŽ. Za sada se još ne zna stepen povreda kod ženske osobe.

(Hercegovinainfo) Foto: Screenshot

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Arsa

01.11.2023 15:41

Konačno nešto dobro ima da pročitam da su ga savladali građani e to je vijest.Inače ljudi prolaze i gledaju maltretiranja a niko ni prstom da mrdne.Ovo je za pohvalu.

ODGOVORITE
Name

bas sam i ja htjeo

01.11.2023 19:28

to da prokomentarisem jer inace nas mentalitet je nekako mrtav hladan povodom ovakvih dogadjaja. i nadam se da ce se sve vise svjest buditi kod gradjana naprimer i u kucama komsiluku ako vlada porodicno nasilje ili uopste nasilje bilo kakvo da gradjani savjesno i odgovorno odreaguju i najefikasnije u grupi....ionako imamo pravosudje i izvrsioce nesposobne.... policajci vecinom nisu u stanju ni 5 metara da potrce...