Uskoro otkrivanje detalja istrage o masakru u Gradačcu

Tužilaštvo i Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona u četvrtak, 2. novembra, saopštiće pribavljene dokaze i koje su istražne radnje poduzete u slučaju masakra kojeg je 11. avgusta u Gradačcu počinio Nermin Sulejmanović.

Bosna i Hercegovina 30.10.2023 | 15:52
Uskoro otkrivanje detalja istrage o masakru u Gradačcu

Medijima će se obratiti glavni kantonalni tužilac Tomislav Ljubić, direktor Uprave policije MUP-a TK Dževad Korman, postupajući tužilac u predmetu Dalibor Bingas i portparol Tužilaštva Admir Arnautović.

U proteklom periodu su obavljene detaljne istražne radnje, pribavljeni i analizirani relevantni dokazi koji se vezuju za ove događaje, te će se na konferenciji za medije prezentovati nalazi tužilačke istrage, kao i postupanje policijskih struktura MUP-a TK prije, tokom i nakon spomenutih događaja, o čemu će govoriti direktor Uprave policije MUP-a TK Dževad Korman", saopšteno je iz Tužilaštva TK.

Trostruki ubica iz Gradačca Nermin Sulejmanović svoj krvavi pohod 11. avgusta započeo je ubistvom nevjenčane supruge Nizame Hećimović. Snimak ubistva žene objavio je na Instagramu. Nakon toga nastavio je ubijati.

Na meti su se našli otac i sin Đengiz i Denis Onder, a pucao je i u njihovu suprugu i majku Harisu, koja je tada teško povrijeđena.

Sulejmanović je potom izvršio samoubistvo.

(Agencije)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

TrueBlue

30.10.2023 17:58

Zapamtite : Istraga je više sakrila nego što je otkrila.Jeste li vidjeli izvještaja o sigurnosti u Gradačcu za mjesec avgust ? Piše da je situacija bila zadovoljavajuća a desila se 3 ubistva malo je kontradiktorno.

ODGOVORITE
Name

Rade

30.10.2023 19:14

Nema u ovoj Drzavi Pravde niti sta Normalno dok nas vode Kriminalci Lopovi i dok ova Mafia pustosi Budget

Name

Anci

30.10.2023 19:41

Da li je istina da je svo vrijeme bio na vezi sa acom steroidom iz Doboja??

ODGOVORITE