Pjesma "Tamo daleko" pregledana 11 milijardi puta!

Slobodan Trkulja, koji već godinama uživa veliku popularnost u Kini, ovaj put je oborio sve rekorde nastupom u okviru najgledanijeg šoua na planeti, na gali Prolećnog Festivala kineske televizije CCTV. Šou je uživo i putem interneta pogledan preko 11 milijardi puta!

Zabava 26.01.2023 | 20:37
Pjesma "Tamo daleko" pregledana 11 milijardi puta!

Predstavio je Srbiju pesmom “Tamo Daleko” u pratnji kineske i svetske pijanističke zvezde, slavnog Lang Langa. U programu sastavljenom od najvećih kineskih zvezda, poput filmskog megastara Džekija Čena i brojnih umetnika, Slobodan Trkulja je nastupio u udarnom terminu pred ponoć i time ušao u istoriju kao najgledaniji srpski umetnik!

CCTV, najveća televizijska stanica na svetu, čiji je novogodišnji gala šou držao Ginisov rekord po gledanosti, 21. januara je oborila sve svetske rekorde gledanosti tokom emitovanja gale Prolećnog Festivala i postavila nov rekord od neverovatnih 11 milijardi pregleda!

 

- Neizmerno sam zahvalan na direktnom pozivu CCTV-a, najveće TV stanice na svetu, da učestvujem u njihovom novogodišnjem programu! Njihov poziv je dokaz velike ljubavi i poštovanja prema mom radu i prema našoj kulturi i tradiciji. Od prvog koncerta koji smo imali u Kini sa Balkanopolisom, sanjao sam da jednog dana na najgledanijem programu u Kini predstavim Srbiju. San mi se ostvario i to u noći kada je najgledanija tv emisija na svetu oborila svoj Ginisov rekord.

Slobodan Trkulja
FOTO: ATA IMAGES

Zahvalan sam Bogu što sam dobio priliku da budem deo ovog spektakla. Ovo je istorijski uspeh i za mene kao umetnika i za našu Srbiju. Šaljem veliku zahvalnost ekipi televizije CCTV jer godinama izveštava i prati moju karijeru, od prvog koncerta sa Balkanopolisom u Kini do Kineskog festivala svetla, zvanične proslave kineske Nove godine u Srbiji, koji na moju inicijativu već petu godinu zaredom organizujem uz “Balkanopolis centar za modernu tradiciju - rekao je Trkulja.

Pored Srbije koju je predstavljao Slobodan Trkulja, učestvovali su i umetnici iz zemalja Pojas i Put inicijative kao što su Argentina, Grčka, Indonezija, Novi Zeland, Tanzanija, Kazahstan, Egipat i Pakistan.

(kurir.rs)

Komentari / 0

Ostavite komentar