Silovatelj promenio ime u zatvoru, pa zatražio šminku i premeštaj u žensko krilo

Izvori iz zatvora iz Edinburga tvrde da silovatelj Albert Kabalero, koji je kvalifikovan za uslovno otpuštanje, traži premeštaj u ženski zatvor nakon promene imena, prenosi Miror.

Zanimljivosti 24.01.2023 | 16:29
Silovatelj promenio ime u zatvoru, pa zatražio šminku i premeštaj u žensko krilo

Seksualni prestupnik koji je u zatvoru zbog kidnapovanja i silovanja negovateljice zatražio je da se izjašnjava kao žena po imenu Kler, dok priprema zahtev za uslovnu kaznu.

 
Kabalero je osuđen na devet godina zatvora 2019. godine, nakon što je u svom stanu zaključao i silovao devojku koja ga je negovala. Uhapšen je ubrzo nakon silovanja u decembru 2018. godine, a kaznu služi od tog datuma.
 

Međutim, seksualni prestupnik je sada stekao uslove za žalbu škotskom Odboru za uslovni otpust, koji mu može omogućiti vraćanje na slobodu nakon pola odslužene kazne.

 

Izvori iz zatvora tvrde da je Kabalero promenio ime u Kler i da je drugim zatvorenicima rekao da će pre otpušanja biti premešten u ženski zatvor.

"Nešto u vezi njega me podseća na film "Kada jaganjci utihnu". Ima te lude oči koje kao da gledaju pravo kroz tebe", kaže insajder.

Izvor dodaje da se po zatvoru priča o njegovom potencijalnom premeštanju u ženski zatvor, ali ako se uzme u obzir njegov zločin, malo je verovatno da će se to stvarno desiti.

Kabalerov slučaj privukao je pažnju usled debate koja se tiče novog škotskog Zakona o prepoznavanju roda.

Zakon o prepoznavanju roda, koji je blokiran ove nedelje od strane Ujedinjenog Kraljevstva, omogućiće funkcionisanje sistema pomoću kojeg će transrodne osobe moći da dobiju sertifikat o promeni pola bez medicinske dijagnoze.

Protivnici ovog zakona zabrinuti su zbog seksualnih prestupnika koji bi ga potencijalno zloupotrebili, ali iz škotske vlade uveravaju da odluka o mestu služenja zatvorske kazne ne zavisi od sertifikata o promeni pola.

Zatvorenici poput Kabalera mogu da zatraže puštanje na slobodu nakon polovine odslužene kazne, ali po zakonu iz 2016. godine neki zatvorenici mogu biti zadržani do šest meseci pred isticanja kazne, ako škotski Odbor za uslovni otpust oceni da nisu bezbedni po zajednicu.

(Telegraf.rs)

Komentari / 0

Ostavite komentar