Силоватељ променио име у затвору, па затражио шминку и премештај у женско крило

Извори из затвора из Единбурга тврде да силоватељ Алберт Кабалеро, који је квалификован за условно отпуштање, тражи премештај у женски затвор након промене имена, преноси Мирор.

Занимљивости 24.01.2023 | 16:29
Силоватељ променио име у затвору, па затражио шминку и премештај у женско крило

Сексуални преступник који је у затвору због киднаповања и силовања неговатељице затражио је да се изјашњава као жена по имену Клер, док припрема захтев за условну казну.

 
Кабалеро је осуђен на девет година затвора 2019. године, након што је у свом стану закључао и силовао девојку која га је неговала. Ухапшен је убрзо након силовања у децембру 2018. године, а казну служи од тог датума.
 

Међутим, сексуални преступник је сада стекао услове за жалбу шкотском Одбору за условни отпуст, који му може омогућити враћање на слободу након пола одслужене казне.

 

Извори из затвора тврде да је Кабалеро променио име у Клер и да је другим затвореницима рекао да ће пре отпушања бити премештен у женски затвор.

"Нешто у вези њега ме подсећа на филм "Када јагањци утихну". Има те луде очи које као да гледају право кроз тебе", каже инсајдер.

Извор додаје да се по затвору прича о његовом потенцијалном премештању у женски затвор, али ако се узме у обзир његов злочин, мало је вероватно да ће се то стварно десити.

Кабалеров случај привукао је пажњу услед дебате која се тиче новог шкотског Закона о препознавању рода.

Закон о препознавању рода, који је блокиран ове недеље од стране Уједињеног Краљевства, омогућиће функционисање система помоћу којег ће трансродне особе моћи да добију сертификат о промени пола без медицинске дијагнозе.

Противници овог закона забринути су због сексуалних преступника који би га потенцијално злоупотребили, али из шкотске владе уверавају да одлука о месту служења затворске казне не зависи од сертификата о промени пола.

Затвореници попут Кабалера могу да затраже пуштање на слободу након половине одслужене казне, али по закону из 2016. године неки затвореници могу бити задржани до шест месеци пред истицања казне, ако шкотски Одбор за условни отпуст оцени да нису безбедни по заједницу.

(Телеграф.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар