"Razmišljati i o studentima iz RS i Crne Gore"

Član Kriznog štaba Vlade Srbije za borbu protiv virusa korona Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da još nije tačno definisano kada će i kako biti otvorena granica Srbije, ukazavši da treba razmišljati i o studentima iz Republike Srpske i Crne Gore.

Srbija 07.05.2020 | 09:38
"Razmišljati i o studentima iz RS i Crne Gore"

Tepavčevićeva je rekla da otvaranje granice ne zavisi samo od Srbije i da je potreban konsenzus sa drugim državama koje su donosile različite preporuke.

Ona je za RTS rekla da će 18. maja biti otvoreni aerodromi i da će se tada vidjeti kakva će biti situacija sa putnicima koji dolaze u Srbiju.

Tepavčevićeva je istakla da treba razmisliti o mogućnosti otvaranja nekih graničnih prelaza prema susjednim zemljama jer će u Srbiju, kako je rekla, zbog nastavka rada fakulteta dolaziti mnogo studenata iz Crne Gore i Republike Srpske.

Ona je navela da je aktivnost virusa korona u Srbiji "definitivno oslabila", ali da je virus i dalje prisutan, te da svi treba da se pridržavaju mjera i savjeta ljekara.

Tepavčevićeva je izrazila očekivanje da će narednih dana u Srbiji biti sve bolji epidemiološki pokazatelji, podsjetivši da se epidemija odjavljuje kada bez novozaraženih prođe 28 dana.

U Srbiji je sinoć ukinuto vanredno stanje koje je zbog virusa krona bilo uvedeno 15. marta, ali su na snazi mnoge preventivne mjere za sprečavanje širenja virusa.

(Srna)

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

N?n

07.05.2020 07:55

Svaka cast doktorima u srbiji,i epidemiolozima,,,kako uvode narod u normalne tokove,,,kako svaku mjeru do detalja urade,,,,,,,,otvaraju kafice,restorane,,,,,sta da rade udostiteljski objekti koji nemaju baste,,sta kad kisa pljusti,kad je hladno,,u srbiji su to sve dozvolili i rad unutar kasfane,sa jasnim mjerama,,,ovi nasi nisu u stanju bilo ata uraditi kako treba,,,

ODGOVORITE
Name

Foca

07.05.2020 08:45

Za razliku od Srbijanskih ljekara,ovi nasi iz Foce nisu htjeli pacijentima ni da pridju!Ali su zato dobili 1000 km!Maric kvazi direktor bolnice samo ide za Branislavom ko kuce i slusa sta ce ona reci.A to sto ljekari nemaju veze i sto sve samo salju za Bl to je druga prica.Pa opet glasajte za crvene

Name

izraelac

07.05.2020 09:01

Šta se vi takozvane " gazde" kafana brinete za otvaranje kafana? Nit konobare prijavite nit pola pazara pokradete državu, ne plaćate doprinos konobarima, trujete narod raznim lošim pićima, zaraze se razne šire po kafanama jer higijrna nula i kad nema korone.. bavite se preprodajom pića i ništa više a nazivate sebe Gazdama.. totalno vas treba ukinuti

Name

Re Izraelac

07.05.2020 10:09

Da bi bio saglasan sa Vasim komentarom morao bih samo da Vas pitam "Kakvo je Vase misljenje sta to valja kod nas npr.kakve su nam institucije da pocnemo od njih.

Name

Re

07.05.2020 10:50

Ljekari će vratiti i više od tih 1000 maraka kroz Fond solidarnosti. Oni se "dobrovoljno" odriču dijela primanja.

Name

Maxo

07.05.2020 08:50

Komplikuju oko granica bez potrebe, ko ima Boravak Studira ili radi u bilo kojoj zemlji treba da moze uci u istu . Dal sa testom ili Karantinom je nesto drugo al blokirati Granicu i cekati neko Evropsko rjesenje je cisto gubljenje vremena.

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

07.05.2020 09:12

Najveca muka mi je kad cujem ove nase Crvene kmere u Republici Srpskoj kako pricaju da nikada nece biti granice izmedju Republike Srpske i Srbije.Da, za Dodika i par pojedinaca nema to znam,a za nas milion i nesto granica postoji.Jos malo pa necemo moci izaci na kucni prag.Koliko su samo podijelili Srbe u Republici Srpskoj jos malo pa ce nas u logore da salju.

Name

SVETAC

07.05.2020 09:07

Pametna,lijepa i još iz Republike Srpske !!!

ODGOVORITE
Name

Sajmište

07.05.2020 12:39

Da. I smije se na svoj lapsus sajmište, sajam. Iako svi znamo kakvo je stradalište bilo.

Name

Da

07.05.2020 13:14

Rođena u Sarajevu...SFRJ...

Name

Re Svetac

07.05.2020 14:16

Ima njih pametniji i ljepsih ali nece da "sarađuju".

Name

Malo

07.05.2020 09:20

Dobro je da Darija ima bar malo dodira sa realnošću. Ona je iz RS i bila je kao student u poziciji da prelazi granicu, sada je profesor Medinskog fakulteta pa vjerovatno ima studente iz RS (studenti generacije su redovno iz RS) pa nije zaboravila na te mlade ljude. Drugo njeno lice je mračno kao članu ekipe (ona, brat, snaha ministarka, veze NIMES-Prointer)

ODGOVORITE