"Размишљати и о студентима из РС и Црне Горе"

Члан Кризног штаба Владе Србије за борбу против вируса корона Дарија Кисић Тепавчевић изјавила је данас да још није тачно дефинисано када ће и како бити отворена граница Србије, указавши да треба размишљати и о студентима из Републике Српске и Црне Горе.

Србија 07.05.2020 | 09:38
"Размишљати и о студентима из РС и Црне Горе"

Тепавчевићева је рекла да отварање границе не зависи само од Србије и да је потребан консензус са другим државама које су доносиле различите препоруке.

Она је за РТС рекла да ће 18. маја бити отворени аеродроми и да ће се тада видјети каква ће бити ситуација са путницима који долазе у Србију.

Тепавчевићева је истакла да треба размислити о могућности отварања неких граничних прелаза према сусједним земљама јер ће у Србију, како је рекла, због наставка рада факултета долазити много студената из Црне Горе и Републике Српске.

Она је навела да је активност вируса корона у Србији "дефинитивно ослабила", али да је вирус и даље присутан, те да сви треба да се придржавају мјера и савјета љекара.

Тепавчевићева је изразила очекивање да ће наредних дана у Србији бити све бољи епидемиолошки показатељи, подсјетивши да се епидемија одјављује када без новозаражених прође 28 дана.

У Србији је синоћ укинуто ванредно стање које је због вируса крона било уведено 15. марта, али су на снази многе превентивне мјере за спречавање ширења вируса.

(Срна)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Н?н

07.05.2020 07:55

Свака цаст докторима у србији,и епидемиолозима,,,како уводе народ у нормалне токове,,,како сваку мјеру до детаља ураде,,,,,,,,отварају кафице,ресторане,,,,,ста да раде удоститељски објекти који немају басте,,ста кад киса пљусти,кад је хладно,,у србији су то све дозволили и рад унутар касфане,са јасним мјерама,,,ови наси нису у стању било ата урадити како треба,,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фоца

07.05.2020 08:45

За разлику од Србијанских љекара,ови наси из Фоце нису хтјели пацијентима ни да придју!Али су зато добили 1000 км!Мариц квази директор болнице само иде за Браниславом ко куце и слуса ста це она реци.А то сто љекари немају везе и сто све само саљу за Бл то је друга прица.Па опет гласајте за црвене

Name

израелац

07.05.2020 09:01

Шта се ви такозване " газде" кафана бринете за отварање кафана? Нит конобаре пријавите нит пола пазара покрадете државу, не плаћате допринос конобарима, трујете народ разним лошим пићима, заразе се разне шире по кафанама јер хигијрна нула и кад нема короне.. бавите се препродајом пића и ништа више а називате себе Газдама.. тотално вас треба укинути

Name

Ре Израелац

07.05.2020 10:09

Да би био сагласан са Васим коментаром морао бих само да Вас питам "Какво је Васе мисљење ста то ваља код нас нпр.какве су нам институције да поцнемо од њих.

Name

Ре

07.05.2020 10:50

Љекари ће вратити и више од тих 1000 марака кроз Фонд солидарности. Они се "добровољно" одричу дијела примања.

Name

Маxо

07.05.2020 08:50

Компликују око граница без потребе, ко има Боравак Студира или ради у било којој земљи треба да мозе уци у исту . Дал са тестом или Карантином је несто друго ал блокирати Границу и цекати неко Европско рјесење је цисто губљење времена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

07.05.2020 09:12

Највеца мука ми је кад цујем ове насе Црвене кмере у Републици Српској како прицају да никада неце бити границе измедју Републике Српске и Србије.Да, за Додика и пар појединаца нема то знам,а за нас милион и несто граница постоји.Јос мало па нецемо моци изаци на куцни праг.Колико су само подијелили Србе у Републици Српској јос мало па це нас у логоре да саљу.

Name

СВЕТАЦ

07.05.2020 09:07

Паметна,лијепа и још из Републике Српске !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сајмиште

07.05.2020 12:39

Да. И смије се на свој лапсус сајмиште, сајам. Иако сви знамо какво је страдалиште било.

Name

Да

07.05.2020 13:14

Рођена у Сарајеву...СФРЈ...

Name

Ре Светац

07.05.2020 14:16

Има њих паметнији и љепсих али неце да "сарађују".

Name

Мало

07.05.2020 09:20

Добро је да Дарија има бар мало додира са реалношћу. Она је из РС и била је као студент у позицији да прелази границу, сада је професор Мединског факултета па вјероватно има студенте из РС (студенти генерације су редовно из РС) па није заборавила на те младе људе. Друго њено лице је мрачно као члану екипе (она, брат, снаха министарка, везе НИМЕС-Проинтер)

ОДГОВОРИТЕ