Ko je bio ubijeni Mirko Butulija

Uzoran, mlad poslovni čovek, rado viđen u poslovnim krugovima, čovek od reči i poverenja, koji je postigao brojne uspehe u Srbiji i svetu, i svuda bio priznat i cenjen.

Srbija 22.02.2019 | 20:06
Ko je bio ubijeni Mirko Butulija
Sekretar AMSS Predrag Đurđev koji je sa više hitaca ubio direktora tog preduzeća Mirka Butuliju neposredno pre zločina posvađao se sa drugim zaposlenim.

Đurđev se posvađao sa jednim od zaposlenih, kada se Butulija uključio u pokušaju da spreči svađu dvojice zaposlenih, arbitrira i spusti strasti. Tada je, međutim, Đurđev potegao pištolj i izrešetao Butuliju.

Đurđev je u Butuliju ispalio više hitaca u grudi i u glavu, da bi potom seo u Butulijinu fotelju i hicem iz pištolja presudio sebi.  

Butulijina sekretarica čula je pucnjavu i pojurila je ka kancelariji svog šefa, međutim tada je videla naroužanog kolegu pa je u panici iskočila kroz prozor kancelarije koja se nalazi na prvom spratu.

Ona je skočila sa visine od oko dva metra, i tom prilikom je zadobila lakše povrede. 

Đurđev je preminuo na licu mesta, dok je Butulija podlegao povredama u bolnici, posle pokušaja reanimacije.

Stravična tragedija dogodila se danas popodne u prostorijama AMSS u Ruzveltovoj ulici.

Butulija iza sebe ostavio četvoro maloletne dece 

Mirko Butulija rođen je 19. septembra 1976. godine. Otac je četvoro maloletne dece.

Uzoran, mlad poslovni čovek, rado viđen u poslovnim krugovima, čovek od reči i poverenja, koji je postigao brojne uspehe u Srbiji i svetu, i svuda bio priznat i cenjen.

Na čelu AMS S nalazio se od 22. jula 2014. godine i za vreme njegovog mandata Auto-moto savez doživeo je procvat. On je najuspešniji predsednik AMS S u istoriji. Butulija je prvi sa Balkana bio član Upravnog odbora FIA Regije 1, jedne je od četiri regije koje čine Međunarodnu automobilsku federaciju (FIA), koja obuhvatajući nacionalne automobilske organizacije iz zemalja Evrope, Afrike i Bliskog Istoka ujedno čini i najveću regiju ove federacije. Bio je predsednik rukometnog kluba Crvena zvezda, koji je postavio na zdrave noge.

Mirko Butilija bio je član Upravnog odbora Udruženja Trebinjaca "Jovan Dučić" i predsednik moto-kluba "Stara Hercegovina", navode beogradski mediji.

(BN/Kurir)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

građanin

22.02.2019 20:05

Vjerovatno je Hercegovac. Šteta. Strašno.

ODGOVORITE
Name

Darko

22.02.2019 21:05

Da Trebinjac

Name

Zar je bitno?

23.02.2019 02:52

Sto Hercegovac???

Name

TREBINJE

22.02.2019 21:14

POČIVAJ U RAJU BOŽIJEM ,LAKA TI ZEMLJA, DOBRI ČOVJEČE.

ODGOVORITE
Name

Duje

22.02.2019 21:30

Bas tako bio je veliki covjek sto je svojim radom i dijelima pokazao nek mu je vijecna slava i hvala a njegovoj porodici saucesce

ODGOVORITE
Name

Re

23.02.2019 05:48

Saučešće porodici

Name

hercegovac

23.02.2019 12:52

Re:Zar je bitno. Nisu objavili odma, nije se znalo.

ODGOVORITE