"Aluminij" nije još ugašen

Uprava mostarskog Aluminija, kojem je juče trebala biti isključena struja te obustavljen rad, saopštila je da su preko jednog manjeg kooperanta uspjeli obezbijediti snabdijevanje električnom energijom za naredna 24 sata, te je gašenje firme privremeno odgođeno.

Bosna i Hercegovina 15.10.2018 | 09:55
"Aluminij" nije još ugašen
Konferencija za medije, koju je organizovao sindikat, simbolično je održana kod trafostanice na Čulama iznad Mostara, gdje je aluminijski kombinat spojen na elektroprijenos.

Pored predstavnika sindikata prisustvovali su i predstavnici uprave, a v.d. direktora Aluminija Dražen Pandža se obratio prisutnima. Takođe, okupilo se stotinak radnika, kao simboličan protest zbog stanja u kompaniji.

Direktor Pandža je kazao da je velikim naporom uprave preduzeća “kupljeno” još malo vremena, tačnije 24 sata, a u međuvremenu će se pokušati pronaći rješenje.

– Situacija je takva da smo uspjeli nekim vlastitim sredstvima da riješimo struju za ponedjeljak. Što se tiče struje za utorak i nastavak sedmice, mi još nemamo zatvorenu situaciju. Pokušavamo to riješiti na način da se firma sama snađe. Imali smo kontakte sa Vladom FBiH. U ovom trenutku, direktan kontakt ostavrili smo sa zamjenicom premijera Jelkom Milićević, koja se intenzivno uključila u rješavanje ovoga problema- rekao je Pandža.

On je dodao da s premijerom FBiH i resornim ministrom još nisu uspjeli ostvariti službenu komunikaciju, a da im je rečeno da se nalaze na službenom putu.

-Situacija je i dalje kritična. Ako smo kupili jedan dan, pokušaćemo kupiti još jedan, ali ponavljam, bez direktnog uključenja Vlade, bez direktnog uključenja nadležnih organa, situacija se neće razrješiti – poručio je direktor Pandža.

(Srpskainfo)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Tzhc

15.10.2018 08:06

Mislim da je Covic u pravu,sacekati izborni zakon pa tek onda pomoci aluminij.Do tada pravac Njemacka.

ODGOVORITE
Name

aha

15.10.2018 08:11

Gasi vnago pod hitno i poravnaj.

ODGOVORITE
Name

Е

15.10.2018 08:24

Чим се узбуркају духови у влади ФБиХ одма пуца по овом Алуминиј Мостар и неко им искључи струју. Зар Херцегбосна нема свој електропренос?

ODGOVORITE
Name

Jasta

15.10.2018 09:05

Ima Hercegovina vlastitu struju, ali Sarajevo ima vise love. Skutorska posla. Radilo se normalno do izbora. Pametnom dosta. Covic drzi Bosnjake za budale. Nema poreza na kladionice. Nema izbora u Mostaru. Nema fiskalnih para iz Medjugorja.

Name

Baja

15.10.2018 12:35

Nije jos a uskoro ce biti

ODGOVORITE
Name

Nepravda

15.10.2018 12:36

Ma nemogu se pare zaradzivati na tudzu korist jedan gigant na tom prostoru neplaca struju itd pa nemoze obican covjek neplati iskljuce ga zalosno smanji administraciju

ODGOVORITE