Neće predstaviti Statut ZSO u roku

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ne očekuje da će Priština 4. avgusta u Briselu predstaviti svoj nacrt statuta Zajednice srpskih opština.

Srbija 07.07.2018 | 10:41
Neće predstaviti Statut ZSO u roku
Predsjednik Vučić je to rekao za današnju Politiku, koja konstatuje da za razliku od kosovskih Albanaca, srpski upravljački tim poslednja tri i po mjeseca piše prijedlog statuta ZSO koji će biti predstavljen Briselu.

U aprilu je bilo pet godina o potpisivanja Briselskog sporazuma prema kojem je Priština bila dužna da formira Zajednicu srpskih opština, ali to nje učinjeno. Kada su Srbi sa Kosova i Metohije zaprijetili da će sami formirati ZSO, Brisel je Prištini odredio rok od tri i po mjeseca, odnosno do 4. avgusta okonča rad na statutu te zajednice.

Predsjednik Vučić je i tada rekao da ne vjeruje da će Priština ispoštovati taj rok, ali da će Beograd sačekati da, kako je rekao, ne bi bili optuženi da kršimo međunarodne sporazume.

(Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

USA

07.07.2018 10:36

Razgovaraj ti sa njima vučiću i ispuni sve a briga tebe za njih,oni ne moraju ništa da ispune,to su prijatelji tvoji.

ODGOVORITE
Name

@USA

07.07.2018 11:28

A STA JE TO VUCIC ISPUNIO , SVE JE OK STO TRAZI ZA SRBE NA KOSOVU A DALI BI BILO OK DA ZAJEDNICU OPSTINA ZATRAZE MADZARI SANDZAK PA JUZNA SRBUJA DAJTE SRBI MALO REALNOSTI OLABAVITE MALO TO JE EGOSTICNO SAMO ZA SEBE KO J... DRUGE MALO MORGEN STO RECE SLOBO.

Name

X

07.07.2018 13:34

Ok, dajte I’m autonomiju kao svugde u svetu pa I u Srbiji, u cemu Je problem?!