Неће представити Статут ЗСО у року

Предсједник Србије Александар Вучић не очекује да ће Приштина 4. августа у Бриселу представити свој нацрт статута Заједнице српских општина.

Србија 07.07.2018 | 10:41
Неће представити Статут ЗСО у року
Предсједник Вучић је то рекао за данашњу Политику, која констатује да за разлику од косовских Албанаца, српски управљачки тим последња три и по мјесеца пише приједлог статута ЗСО који ће бити представљен Бриселу.

У априлу је било пет година о потписивања Бриселског споразума према којем је Приштина била дужна да формира Заједницу српских општина, али то ње учињено. Када су Срби са Косова и Метохије запријетили да ће сами формирати ЗСО, Брисел је Приштини одредио рок од три и по мјесеца, односно до 4. августа оконча рад на статуту те заједнице.

Предсједник Вучић је и тада рекао да не вјерује да ће Приштина испоштовати тај рок, али да ће Београд сачекати да, како је рекао, не би били оптужени да кршимо међународне споразуме.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

УСА

07.07.2018 10:36

Разговарај ти са њима вучићу и испуни све а брига тебе за њих,они не морају ништа да испуне,то су пријатељи твоји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@УСА

07.07.2018 11:28

А СТА ЈЕ ТО ВУЦИЦ ИСПУНИО , СВЕ ЈЕ ОК СТО ТРАЗИ ЗА СРБЕ НА КОСОВУ А ДАЛИ БИ БИЛО ОК ДА ЗАЈЕДНИЦУ ОПСТИНА ЗАТРАЗЕ МАДЗАРИ САНДЗАК ПА ЈУЗНА СРБУЈА ДАЈТЕ СРБИ МАЛО РЕАЛНОСТИ ОЛАБАВИТЕ МАЛО ТО ЈЕ ЕГОСТИЦНО САМО ЗА СЕБЕ КО Ј... ДРУГЕ МАЛО МОРГЕН СТО РЕЦЕ СЛОБО.

Name

X

07.07.2018 13:34

Ок, дајте И’м аутономију као свугде у свету па И у Србији, у цему Је проблем?!