Ubistvo: Snimci otkrivaju ubice

Milić iza sebe ima debeo kriminalni dosije. Rođen 1973. godine u Šekovićima u Bosni i Hercegovini, ali je već više od 20 godina nastanjen na relaciji Beograd - Podgorica - Bar. Do 2009. godine bio je pripadnik specijalnih antiterorističkih jedinica, prvo Republike Srpske, a potom i Republike Srbije.

Srbija 03.07.2018 | 21:49
Ubistvo: Snimci otkrivaju ubice
Policija intenzivno pregleda video snimke sa mjesta ubistva Siniše Milića i kako nezvanično saznajemo, sve bliže su otkrivanju identiteta osobe koja je postavila eksploziv, piše Kurir.

Podsjetimo, Siniša Milić (45), pripadnik klana Luke Bojovića, likvidiran je prije dvije nedelje u Beogradu takozvanom "marmeladom", kako popularno kriminalci nazivaju taj eksploziv.



 Kako navode očevici, nakon eksplozije Milić je vrištao na sav glas zarobljen u uništenim kolima, ali je nekoliko minuta kasnije podlegao povredama, a Hitna pomoć je mogla da konstatuje smrt.

- Milić je svojim terencem skrenuo iz Nebojšine ulice u Južni bulevar. Napravio je polukružno okretanje, a onda se začula snažna detonacija. Eksplozija mu je raznijela obje noge, a on je zapomagao i vrištao u vozilu naočigled brojnih građana, koji su u šoku i strahu posmatrali stravičnu scenu. Prednji branik s njegovog automobila, ali i dijelovi haube i motora odletili su dvadesetak metara od vozila. Eksplozija je zahvatila još nekoliko automobila koji su se nalazili u blizini „Toyote“, ali niko nije nastradao - navodi izvor Kurira.

Naime, atentator je koristio klasičan eksploziv, spravljen kao smjesa više jedinjenja i može se na nabaviti na crnom tržištu u tri zemlje iz regiona: Crnoj Gori, Albaniji i Bosni i Hercegovini. Međutim, ispituje se da li eventualno eksploziv potiče s jednog od kamenoloma u Srbiji, gdje ga mineri koriste.



Takozvana "marmelada", lako se priprema, a koristi se čak i u ribolovu. S obzirom na gramažu koja se upotrebi, u krugu od 150 metara gde se ovaj eksploziv baci, ne ostaje ništa osim mrtvo more.

Pretpostavlja se da je ubica neko vrijeme pratio Milića i da je na daljinski aktivirao eksploziv podmetnut pod Milićev džip.

Inače, Milić iza sebe ima debeo kriminalni dosije. Rođen 1973. godine u Šekovićima u Bosni i Hercegovini, ali je već više od 20 godina nastanjen na relaciji Beograd - Podgorica - Bar. Do 2009. godine bio je pripadnik specijalnih antiterorističkih jedinica, prvo Republike Srpske, a potom i Republike Srbije.

Izvor: Kurir
Foto: Marina L./Kurir

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Drugi odred za ATD Šekovići

03.07.2018 20:19

Neka mu je laka zemlja!

ODGOVORITE
Name

Rade

03.07.2018 21:02

Itebi ce biti laka zemlja sviju nas ceka ,ali ovako nekome se dobro zamjerio.

Name

Brko

03.07.2018 20:48

Bio u policiji,specijalac,pa u mafiju ,logican put.Takvih mnogo,zalosna nam majka,najgori smo.

ODGOVORITE
Name

Pero_Lozac

04.07.2018 01:45

Nicija nije do zore sijala!

ODGOVORITE
Name

Odgovor

04.07.2018 03:53

I ovo je nase dijete.Pita li se iko u ovoj drzavi zašto nam djeca završavaju kao ovaj momak i kao nas David pokoj im duši, dok druga djeca odlaze putem u jednom smjeru.

ODGOVORITE
Name

Dokaz

04.07.2018 04:26

i ovo je dokaz kakvi sve tipovi obitavaju u Lukačevom MUPu.

ODGOVORITE
Name

Sekovici

04.07.2018 06:32

Idemo svi na Trg u Sekovice... Pravda!!!!!!

ODGOVORITE
Name

Dolce Vita

04.07.2018 08:21

Takva smrt je u opisu posla kojim se bavio.Svi koji su u tom svjesni su da im se to moze desiti.Lijepo je kad si glavni dasa,lova,zenske,auta,svi te kao postuju... I na kraju BOOM!

ODGOVORITE