Убиство: Снимци откривају убице

Милић иза себе има дебео криминални досије. Рођен 1973. године у Шековићима у Босни и Херцеговини, али је већ више од 20 година настањен на релацији Београд - Подгорица - Бар. До 2009. године био је припадник специјалних антитерористичких јединица, прво Републике Српске, а потом и Републике Србије.

Србија 03.07.2018 | 21:49
Убиство: Снимци откривају убице
Полиција интензивно прегледа видео снимке са мјеста убиства Синише Милића и како незванично сазнајемо, све ближе су откривању идентитета особе која је поставила експлозив, пише Курир.

Подсјетимо, Синиша Милић (45), припадник клана Луке Бојовића, ликвидиран је прије двије недеље у Београду такозваном "мармеладом", како популарно криминалци називају тај експлозив.



 Како наводе очевици, након експлозије Милић је вриштао на сав глас заробљен у уништеним колима, али је неколико минута касније подлегао повредама, а Хитна помоћ је могла да констатује смрт.

- Милић је својим теренцем скренуо из Небојшине улице у Јужни булевар. Направио је полукружно окретање, а онда се зачула снажна детонација. Експлозија му је разнијела обје ноге, а он је запомагао и вриштао у возилу наочиглед бројних грађана, који су у шоку и страху посматрали стравичну сцену. Предњи браник с његовог аутомобила, али и дијелови хаубе и мотора одлетили су двадесетак метара од возила. Експлозија је захватила још неколико аутомобила који су се налазили у близини „Тоyоте“, али нико није настрадао - наводи извор Курира.

Наиме, атентатор је користио класичан експлозив, справљен као смјеса више једињења и може се на набавити на црном тржишту у три земље из региона: Црној Гори, Албанији и Босни и Херцеговини. Међутим, испитује се да ли евентуално експлозив потиче с једног од каменолома у Србији, гдје га минери користе.



Такозвана "мармелада", лако се припрема, а користи се чак и у риболову. С обзиром на грамажу која се употреби, у кругу од 150 метара где се овај експлозив баци, не остаје ништа осим мртво море.

Претпоставља се да је убица неко вријеме пратио Милића и да је на даљински активирао експлозив подметнут под Милићев џип.

Иначе, Милић иза себе има дебео криминални досије. Рођен 1973. године у Шековићима у Босни и Херцеговини, али је већ више од 20 година настањен на релацији Београд - Подгорица - Бар. До 2009. године био је припадник специјалних антитерористичких јединица, прво Републике Српске, а потом и Републике Србије.

Извор: Курир
Фото: Марина Л./Курир

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Други одред за АТД Шековићи

03.07.2018 20:19

Нека му је лака земља!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

03.07.2018 21:02

Итеби це бити лака земља свију нас цека ,али овако некоме се добро замјерио.

Name

Брко

03.07.2018 20:48

Био у полицији,специјалац,па у мафију ,логицан пут.Таквих много,залосна нам мајка,најгори смо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо_Лозац

04.07.2018 01:45

Ниција није до зоре сијала!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одговор

04.07.2018 03:53

И ово је насе дијете.Пита ли се ико у овој дрзави зашто нам дјеца завршавају као овај момак и као нас Давид покој им души, док друга дјеца одлазе путем у једном смјеру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доказ

04.07.2018 04:26

и ово је доказ какви све типови обитавају у Лукачевом МУПу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сековици

04.07.2018 06:32

Идемо сви на Трг у Сековице... Правда!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Долце Вита

04.07.2018 08:21

Таква смрт је у опису посла којим се бавио.Сви који су у том свјесни су да им се то мозе десити.Лијепо је кад си главни даса,лова,зенске,аута,сви те као постују... И на крају БООМ!

ОДГОВОРИТЕ