Gradnja budućeg Duhovnog centra

''Loznička zajednica koju čine ovdašnji ljudi, sveštenstvo i gradska vlast, nešto su najbolje ne samo u eparhiji na čijem sam čelu, već i u Srpskoj pravoslavnoj crkvi'', rekao je poslije osveštavanja temelja zdanja budućeg Duhovnog centra i krstova na novoj crkvi na Tičaru u Lozničkom Polju episkop šabački Lavrentije.

Srbija 09.10.2017 | 22:49
Gradnja budućeg Duhovnog centra
Vladika Lavrentije je za doprinos izgradnje hrama Ordenom svetog vladike Nikolaja Velimirovića odlikovao Zorana Đermanovića iz Loznice,
čija je porodica zajedno sa porodicom Spasojević iz Banje Koviljače veoma zaslužna za gradnju Duhovnog centra.



“Hram diže velika ljubav svih nas, uz podršku našeg vladike, naših lokalnih vlasti, dobrotvora, ali i armije verujućeg naroda, koji već svim srcem voli ovu bogomolju”, rekao je starešina lozničke crkve protojerej stavrofor Milan Aleksić, koji je zborio pred oko četiri hiljade okupljenih vernika sa obe obale Drine.



Orden vladike Nikolaja, vladika je dodelio i Italijanu Tiberu Markaniju, koji je dosta pomagao tokom radova "kao iskreni čovekoljubivi krišćanin, koji zna šta znači vera u životu čovekom". Inače, Markani je već osam godina u braku sa Lozničankom.



“Radostan sam što moje grudi krasi orden koji nosi ime takvog duhovnika i čoveka genijalnog uma kakav je bio, a kroz svoja dela i ostao među nama - vladika Nikolaj Velimirović.”



Đorđe Spasojević, predsjednik Građevinskog odbora, koji potiče iz svešteničke porodice, a jedan je od ključnih starješina lozničke policije, naglasio je "da je i ova izgradnja pokazala da kad postoje sabornost i ljubav među ljudima, nema straha za činjenje najvećih dela za dobro čovekovo".

(BN/V. M)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Dragan

10.10.2017 06:31

Prava vera u Boga nas može vratiti u život dostojan čoveka!

ODGOVORITE
Name

Миле

10.10.2017 07:19

Лаврентије не може без италијана.

ODGOVORITE