Градња будућег Духовног центра

''Лозничка заједница коју чине овдашњи људи, свештенство и градска власт, нешто су најбоље не само у епархији на чијем сам челу, већ и у Српској православној цркви'', рекао је послије освештавања темеља здања будућег Духовног центра и крстова на новој цркви на Тичару у Лозничком Пољу епископ шабачки Лаврентије.

Србија 09.10.2017 | 22:49
Градња будућег Духовног центра
Владика Лаврентије је за допринос изградње храма Орденом светог владике Николаја Велимировића одликовао Зорана Ђермановића из Лознице,
чија је породица заједно са породицом Спасојевић из Бање Ковиљаче веома заслужна за градњу Духовног центра.



“Храм диже велика љубав свих нас, уз подршку нашег владике, наших локалних власти, добротвора, али и армије верујућег народа, који већ свим срцем воли ову богомољу”, рекао је старешина лозничке цркве протојереј ставрофор Милан Алексић, који је зборио пред око четири хиљаде окупљених верника са обе обале Дрине.



Орден владике Николаја, владика је доделио и Италијану Тиберу Марканију, који је доста помагао током радова "као искрени човекољубиви кришћанин, који зна шта значи вера у животу човеком". Иначе, Маркани је већ осам година у браку са Лозничанком.



“Радостан сам што моје груди краси орден који носи име таквог духовника и човека генијалног ума какав је био, а кроз своја дела и остао међу нама - владика Николај Велимировић.”



Ђорђе Спасојевић, предсједник Грађевинског одбора, који потиче из свештеничке породице, а један је од кључних старјешина лозничке полиције, нагласио је "да је и ова изградња показала да кад постоје саборност и љубав међу људима, нема страха за чињење највећих дела за добро човеково".

(БН/В. М)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Драган

10.10.2017 06:31

Права вера у Бога нас може вратити у живот достојан човека!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

10.10.2017 07:19

Лаврентије не може без италијана.

ОДГОВОРИТЕ