Preživeo Libiju, poginuo kod kuće!

Srđan Stevanović (43) iz Bučića kod Prokuplja i kapetan Vladan Jovanović (32) iz Pirota, obojica pripadnici Trećeg bataljona vojne policije, poginuli su kada je na auto-putu kod Draževca, u blizini Aleksinca, kamion s prikolicom beogradskih tablica naleteo na njih dok su se nalazili pored vozila u zaustavnoj traci.

Srbija 08.09.2017 | 18:19
Preživeo Libiju, poginuo kod kuće!
U dva „puha“ preksinoć je bilo 14 pripadnika vojne policije koji su se vraćali sa sportskog prvenstva u Beogradu.



Strašna vest

Vest o tragediji ubrzo je stigla i do porodica vojnika.

- Probudila sam se i videla da Srđan još nije stigao. Osetila sam da se nešto loše desilo. Pozvala sam ga telefonom, bio je nedostupan. Okretala sam broj njegovog najboljeg prijatelja, čini mi se, bezbroj puta, ali on nije hteo da se javi. Nije imao srca da mi kaže da mog Srđana više nema - kazala je juče neutešna Srđanova supruga Danijela Stevanović iz merošinskog sela Bučić.

Danijela kaže da se s mužem čula u 22.05, četrdeset minuta pre nesreće.

- Tada su već bili stigli do Ražnja. Kazao mi je da stižu i da ga čekamo, ali ga nije bilo. Brinula sam cele noći, tek ujutro oko pet sati su stigle njegove kolege iz vojne policije i kazale mi da je poginuo - priča ožalošćena supruga.



Ostavio troje dece

Otac Vlastimir naglašava da još ne zna kako mu je sin poginuo.

- Odmah sam otišao na to mesto gde je Srđan dušu ispustio. Ne znam još šta se desilo. U policiji mi je rečeno da su Srđan i njegov kolega bili pored vozila kad je naišao taj kamion, da ih nije udario već ih je povukao i bacio pod točkove, jer su mu bili preblizu. Međutim, meni je to objašnjenje neodrživo. Na mestu nesreće se vidi da su krvave fleke iza zaustavne trake, na oba vojna vozila odnesena je lajsna, a postoji oštećenje i na samom kamionu. Takođe, stotinak metara uz put su razbacani i delovi kamiona i vojnih vozila, pa mi je neverovatno da su stradali a da ih šleper nije dotakao - priča unesrećeni otac.

Iza Srđana je ostalo troje dece, ćerke od dvadeset pet i šesnaest godina, kao i dvadesetdvogodišnji sin. Imao je i jedno unuče, a najstarija ćerka treba uskoro da se ponovo porodi.

Uviđaj na mestu nezgode obavila je saobraćajna policija i OJT iz Aleksinca.



Kamiondžija pušten

Ministarstvo odbrane potvrdilo je da su vojna vozila bila propisno označena. Još se utvrđuje zbog čega ih onda šleper kojim je upravljao M. J. (22) iz okoline Kosjerića nije primetio. Kako je saopštilo tužilaštvo, krivična prijava im još nije dostavljena, tako da još ne mogu da se izjasne o kvalifikaciji saobraćajne nezgode. Vozaču šlepera je uzeta krv na analizu i on je nakon davanja izjave policiji pušten.

Bio u mirovnoj misiji

PREŽIVEO LIBIJU, A POGINUO U DOMOVINI

Stevanović je u Vojsci Srbije bio od 29. maja 2000. godine. Tokom karijere bio je i u mirovnoj misiji u Libiji. Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković uputili su telegrame saučešća porodicama nastradalih pripadnika Vojske Srbije.

Nezvanične informacije

OSTALI NA PUTU ZBOG KVARA NA „PUHU“

Prema nezvaničnim informacijama, vojna vozila su se zaustavila zbog sumnje da je na jednom „puhu“ došlo do kvara. Srđan i Vladan su izašli kako bi videli šta se dešava kad ih je kamion pokosio. Od siline udarca Vladanu je iskidan sat s ruke.

Kurir / Dragana Kocić
Foto: M. M.

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

@eh

08.09.2017 16:52

U Libiji nije bilo nikakvi mirovni misija.

ODGOVORITE
Name

Re Eh

08.09.2017 17:44

Nemoj da pametujes previse ,idiote jedan.

Name

Pendula

08.09.2017 19:45

Prezivio je ovaj i Srebrenicu cini mi se !

Name

Ре .пендула

09.09.2017 06:54

Прошли пут,и ти си је преживио,честитамо ти

Name

Mm

08.09.2017 17:19

Zalosno,katastrofa,nedaj Boze nikad nikome tako nesto. Nikad nebi mogo zamisliti da ce na takav nacin izgubiti zivot

ODGOVORITE
Name

On

08.09.2017 18:38

Je Ovo Zasluzijo Ima Boga ☝

Name

Jedan Smrd Manje

08.09.2017 18:39

Stvarno mi ga Zao .

ODGOVORITE
Name

@ Jedan balegar vise

08.09.2017 20:08

Ja ne volim verbalne obracune. Na zalost moram odgovoriti na ovo.

Name

dzo

09.09.2017 06:00

Zao mii ga volio sam dalje 1000 drugih njegovih kolega piginulo umjesto njega

Name

Комплетни идиоти

09.09.2017 07:29

Радовати се туђој трагедији могу само комплетни идиоти. Бога се не бојите али само лагано. Погледајте се у огледало, погледајте своју дјецу, унуке, браћу, сестре...Даће Бог да се вама све врати а не њима. Размислите.

Name

Indijanac

09.09.2017 09:13

Koji je vama K? Kako možete pisati takve bolesne komentare? Koliko vas plačaju da glumite Srbe, Bošnjake, Hrvate i pišete takve gadosti? Jesu li samo sendviči, ili ima koja markica u džep? Ja vam kao teški Bošnjak musliman svima redom *ebem mamicu bolesnu, a porodicama poginulih bih poručio da probaju nastaviti dalje, život je ponekad težak al' se ne može živ pod zemlju...