Преживео Либију, погинуо код куће!

Срђан Стевановић (43) из Бучића код Прокупља и капетан Владан Јовановић (32) из Пирота, обојица припадници Трећег батаљона војне полиције, погинули су када је на ауто-путу код Дражевца, у близини Алексинца, камион с приколицом београдских таблица налетео на њих док су се налазили поред возила у зауставној траци.

Србија 08.09.2017 | 18:19
Преживео Либију, погинуо код куће!
У два „пуха“ прексиноћ је било 14 припадника војне полиције који су се враћали са спортског првенства у Београду.



Страшна вест

Вест о трагедији убрзо је стигла и до породица војника.

- Пробудила сам се и видела да Срђан још није стигао. Осетила сам да се нешто лоше десило. Позвала сам га телефоном, био је недоступан. Окретала сам број његовог најбољег пријатеља, чини ми се, безброј пута, али он није хтео да се јави. Није имао срца да ми каже да мог Срђана више нема - казала је јуче неутешна Срђанова супруга Данијела Стевановић из мерошинског села Бучић.

Данијела каже да се с мужем чула у 22.05, четрдесет минута пре несреће.

- Тада су већ били стигли до Ражња. Казао ми је да стижу и да га чекамо, али га није било. Бринула сам целе ноћи, тек ујутро око пет сати су стигле његове колеге из војне полиције и казале ми да је погинуо - прича ожалошћена супруга.



Оставио троје деце

Отац Властимир наглашава да још не зна како му је син погинуо.

- Одмах сам отишао на то место где је Срђан душу испустио. Не знам још шта се десило. У полицији ми је речено да су Срђан и његов колега били поред возила кад је наишао тај камион, да их није ударио већ их је повукао и бацио под точкове, јер су му били преблизу. Међутим, мени је то објашњење неодрживо. На месту несреће се види да су крваве флеке иза зауставне траке, на оба војна возила однесена је лајсна, а постоји оштећење и на самом камиону. Такође, стотинак метара уз пут су разбацани и делови камиона и војних возила, па ми је невероватно да су страдали а да их шлепер није дотакао - прича унесрећени отац.

Иза Срђана је остало троје деце, ћерке од двадесет пет и шеснаест година, као и двадесетдвогодишњи син. Имао је и једно унуче, а најстарија ћерка треба ускоро да се поново породи.

Увиђај на месту незгоде обавила је саобраћајна полиција и ОЈТ из Алексинца.



Камионџија пуштен

Министарство одбране потврдило је да су војна возила била прописно означена. Још се утврђује због чега их онда шлепер којим је управљао М. Ј. (22) из околине Косјерића није приметио. Како је саопштило тужилаштво, кривична пријава им још није достављена, тако да још не могу да се изјасне о квалификацији саобраћајне незгоде. Возачу шлепера је узета крв на анализу и он је након давања изјаве полицији пуштен.

Био у мировној мисији

ПРЕЖИВЕО ЛИБИЈУ, А ПОГИНУО У ДОМОВИНИ

Стевановић је у Војсци Србије био од 29. маја 2000. године. Током каријере био је и у мировној мисији у Либији. Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба генерал Љубиша Диковић упутили су телеграме саучешћа породицама настрадалих припадника Војске Србије.

Незваничне информације

ОСТАЛИ НА ПУТУ ЗБОГ КВАРА НА „ПУХУ“

Према незваничним информацијама, војна возила су се зауставила због сумње да је на једном „пуху“ дошло до квара. Срђан и Владан су изашли како би видели шта се дешава кад их је камион покосио. Од силине ударца Владану је искидан сат с руке.

Курир / Драгана Коцић
Фото: М. М.

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

@ех

08.09.2017 16:52

У Либији није било никакви мировни мисија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Ех

08.09.2017 17:44

Немој да паметујес превисе ,идиоте један.

Name

Пендула

08.09.2017 19:45

Презивио је овај и Сребреницу цини ми се !

Name

Ре .пендула

09.09.2017 06:54

Прошли пут,и ти си је преживио,честитамо ти

Name

Мм

08.09.2017 17:19

Залосно,катастрофа,недај Бозе никад никоме тако несто. Никад неби мого замислити да це на такав нацин изгубити зивот

ОДГОВОРИТЕ
Name

Он

08.09.2017 18:38

Је Ово Заслузијо Има Бога ☝

Name

Један Смрд Мање

08.09.2017 18:39

Стварно ми га Зао .

ОДГОВОРИТЕ
Name

@ Један балегар висе

08.09.2017 20:08

Ја не волим вербалне обрацуне. На залост морам одговорити на ово.

Name

дзо

09.09.2017 06:00

Зао мии га волио сам даље 1000 других његових колега пигинуло умјесто њега

Name

Комплетни идиоти

09.09.2017 07:29

Радовати се туђој трагедији могу само комплетни идиоти. Бога се не бојите али само лагано. Погледајте се у огледало, погледајте своју дјецу, унуке, браћу, сестре...Даће Бог да се вама све врати а не њима. Размислите.

Name

Индијанац

09.09.2017 09:13

Који је вама К? Како можете писати такве болесне коментаре? Колико вас плачају да глумите Србе, Бошњаке, Хрвате и пишете такве гадости? Јесу ли само сендвичи, или има која маркица у џеп? Ја вам као тешки Бошњак муслиман свима редом *ебем мамицу болесну, а породицама погинулих бих поручио да пробају наставити даље, живот је понекад тежак ал' се не може жив под земљу...