Aktiviran “prekidač mrtvog čovjeka“

Ogroman direktorijum tajnih dosijea je otvoren za javnost na sajtu WikiLeaks što je probudilo strahove da je “prekidač mrtvog čoveka“ Džulijana Asanža aktiviran, što znači da je ili uhapšen ili mrtav.

Svijet 21.10.2016 | 07:48
Aktiviran “prekidač mrtvog čovjeka“
Dokumenti objavljeni u tišini sadrže najtajnije informacije iz svih krajeva sveta, uključujući stotine dokumenata koja se odnose na američku vojsku, Kremlj, Izrael, kraljevske porodice, sajentologiju, tajna društva, multinacionalne korporacije, pa čak i zip fajl pod nazivom Stiv Džobs HIV.

Sa crnim humorom, svaki fajl i folder je sa vremenskom oznakom 01.01.1984.

U prošlosti je WikiLeaks objavio postojanje “prekidača mrtvog čoveka“ Džulijana Asanža. U suštini, sredstvo obeshrabrivanja njegovog ubistva, ogromno skrovište tajni će biti automatski objavljeno ako Asanž bude pritvoren ili mrtav.

Za razliku od uobičajenih WikiLeaks izdanja, zvanični Twitter nalog nije pomenuo otvaranje foldera za javnost, što pojačava sumnju da je to automatsko objavljivanje.

Strahovi o bezbednosti Džulijana Asanža su u porastu još od nedelje kada je vlada SAD izvršila pritisak na Ekvador da osnivaču WikiLeaks-a ukine pritup internetu. Sledećeg dana je objavljen neobičan niz kriptičnih tweet-ova od strane WikiLeaks-a, što je izazvalo strahove da je aktiviran prekidač mrtvog čoveka.

Objavljivanje ogromnog foldera sa datotekama koje otkrivaju tajne sila iz svih krajeva sveta, je bez presedana.

WikiLeaks obično objavi datoteke veoma precizno, dajući im publicitet propraćen medijskom kampanjom.

Izvor: Webtribune.rs

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Logicno

21.10.2016 07:42

Vjerovatno je nesto tipa da mora svake sedmice negdje da se loga ili mjeseca. Svaki dan nema smisla. Znaci on ili je mrtav sto je najvjerovatnije ili uhapsen. Ko zna sta jos ima. Svedska moze zadrzati zene koje su imale seks od svoje 12 ili u boljem slucaju 13.

ODGOVORITE
Name

Smrt

21.10.2016 07:44

Ne mora to biti CIA. Srve jednostavno ne moze vise podnijeti teror. Ne samo njegovo nego svih koje masa proganja.

ODGOVORITE
Name

Velika Britanija

21.10.2016 14:48

Mislim da je "prekidac" slojevit i da ce poslije izvjesnog vremena poceti da pusta nove podatke. On nije prakticno dotakao UK. 40 dana se moze drzati osoba u izolaciji tamo. Iduci mjesec pocinju nove stvari.

ODGOVORITE
Name

success.

21.10.2016 21:43

Hrana +uspavalne tablete! Ali malo jace.