Tačiju mjesec dana zatvora

Direktoru regionalne kosovske policije za Kosovsku Mitrovicu Nehaju Tačiju, koji je uhapšen na graničnom prelazu na osnovu raspisane poternice po naredbi Višeg suda u Nišu zbog krivičnog dela terorizma, određen je pritvor u trajanju do 30 dana, rekla je portparolka Višeg suda u Nišu Iva Popović.

Srbija 01.10.2016 | 12:53
Tačiju mjesec dana zatvora
"Tačiju je odreden pritvor zbog opasnosti od bekstva, visine zaprećene kazne od preko 10 godina zatvora i zbog opasnosti od uznemiravanja javnosti", izjavila je Popović za Radio Slobodna Evropa.

Portparol Višeg javnog tužilaštva u Nišu Vladimir Stanojević izjavio je da je slučaj Tači preuzelo Republičko tužilaštvo za organizovani kriminal.

“Na osnovu naredbe za raspisivanje poternice koju je Viši sud u Nišu doneo 2009. godine, on je na administrativnoj granici uhapšen. S obzirom da je on bio nedostupan istražnim organima, pokrenuta je zbog krivicnog dela terorizma", rekao je Stanojević.

MUP Srbije je 29. septembra potvrdio da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili N.T. (1976) iz Uroševca, na osnovu raspisane poternice po naredbi Višeg suda u Nišu zbog krivičnog dela terorizma.

N. T. je uhapšen na administrativnom prelazu Končulj, prilikom izdavanja potvrde za ulazak na teritoriju centralne Srbije.

Na osnovu rešenja Višeg suda u Nišu o određivanju pritvora iz 2010. godine, N.T. je sproveden u pritvorsku jedinicu.

Ministar inostranih poslova Kosova Enver Hodžaj je na sednici Vlade Kosova rekao da su takvi slucajevi neprihvatljivi.

"Neprihvatljivo je što je Srbija povećala broj zahteva za hapšenje naših gradana. Daćemo maksimum da rešimo ovaj problem", poručio je Hodžaj, a prenosi Slobodna Evropa.

Izvor: Agencije/RSE