Тачију мјесец дана затвора

Директору регионалне косовске полиције за Косовску Митровицу Нехају Тачију, који је ухапшен на граничном прелазу на основу расписане потернице по наредби Вишег суда у Нишу због кривичног дела тероризма, одређен је притвор у трајању до 30 дана, рекла је портпаролка Вишег суда у Нишу Ива Поповић.

Србија 01.10.2016 | 12:53
Тачију мјесец дана затвора
"Тачију је одреден притвор због опасности од бекства, висине запрећене казне од преко 10 година затвора и због опасности од узнемиравања јавности", изјавила је Поповић за Радио Слободна Европа.

Портпарол Вишег јавног тужилаштва у Нишу Владимир Станојевић изјавио је да је случај Тачи преузело Републичко тужилаштво за организовани криминал.

“На основу наредбе за расписивање потернице коју је Виши суд у Нишу донео 2009. године, он је на административној граници ухапшен. С обзиром да је он био недоступан истражним органима, покренута је због кривицног дела тероризма", рекао је Станојевић.

МУП Србије је 29. септембра потврдио да су припадници Министарства унутрашњих послова ухапсили Н.Т. (1976) из Урошевца, на основу расписане потернице по наредби Вишег суда у Нишу због кривичног дела тероризма.

Н. Т. је ухапшен на административном прелазу Кончуљ, приликом издавања потврде за улазак на територију централне Србије.

На основу решења Вишег суда у Нишу о одређивању притвора из 2010. године, Н.Т. је спроведен у притворску јединицу.

Министар иностраних послова Косова Енвер Хоџај је на седници Владе Косова рекао да су такви слуцајеви неприхватљиви.

"Неприхватљиво је што је Србија повећала број захтева за хапшење наших градана. Даћемо максимум да решимо овај проблем", поручио је Хоџај, а преноси Слободна Европа.

Извор: Агенције/РСЕ