"Izbori - može, ako ne usporavaju reforme"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio mgoućnost održavanja vanrednih parlamentarnih izbora u ovoj godini, ali je napomenuo da postoji samo jedan razlog da ih ne bude - eventualno usporavanje reformi.

Srbija 14.01.2016 | 12:43
"Izbori - može, ako ne usporavaju reforme"

"Opcija izbora moguća. Nemamo konačnu odluku, ali je moguće. Razlozi su brojni. Međutim, kada neko priča da su zvižduci razlog, to je smešno. Trpeo sam najgore uvrede, mogu da pretrpim i paradajz, i jaja, i uvrede, i najteže reči, pa sutra sam nasmejan, to je moj posao", rekao je Vučić.

Vučić je naveo i da ako neko želi "veću rekonstrukciju" ili izradu programa do 2020. godine, onda su izbori bolja opcija.

"Jedini razlog što ne mogu da kažem da ću to da apsolutno učinim, jeste da vidimo da li bi na bilo koji način to moglo da uspori ekonomske reforme. Svi ostali razloizi jesu za izbore", rekao je Vučić.

On je ponovio da će se konsultovati sa predsednikom i stranačkim organima oko odluke.

Ranije, Vučić je rekao da će 2016. godina biti bolja nego prethodne dve, a da je prvi cilj za Srbiju je očuvanje mira i stabilnosti u zemlji, ali i u regionu, "u trenutku kada vladaju ne laki odnosi u regionu, Evropi i celom svetu".

Drugi cilj je unapređenje ekonomije, što je "mnogo važnije i nešto o čemu treba govoriti, a ne obazirati se na zveckanje oružjem".

Obraćanje premijera Srbije prekinuto je na kratko, nakon što je jednoj novinarki pozlilo.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

e moj vucicu

14.01.2016 11:47

Da ti mozda nije sjeo zapad na ledja ides putem dodika narod gubi povjerenje u tebe i to ogroman broj.

ODGOVORITE
Name

SDSN

14.01.2016 12:22

KO SE NE BOJI IZBORA, TAJ IZLAZI NA IZBORE!!!

ODGOVORITE
Name

re snsd

14.01.2016 12:40

A zasto tvoj sef ne odrzi vanredne izbore u rs odgovori