"Избори - може, ако не успоравају реформе"

Премијер Србије Александар Вучић најавио мгоућност одржавања ванредних парламентарних избора у овој години, али је напоменуо да постоји само један разлог да их не буде - евентуално успоравање реформи.

Србија 14.01.2016 | 12:43
"Избори - може, ако не успоравају реформе"

"Опција избора могућа. Немамо коначну одлуку, али је могуће. Разлози су бројни. Међутим, када неко прича да су звиждуци разлог, то је смешно. Трпео сам најгоре увреде, могу да претрпим и парадајз, и јаја, и увреде, и најтеже речи, па сутра сам насмејан, то је мој посао", рекао је Вучић.

Вучић је навео и да ако неко жели "већу реконструкцију" или израду програма до 2020. године, онда су избори боља опција.

"Једини разлог што не могу да кажем да ћу то да апсолутно учиним, јесте да видимо да ли би на било који начин то могло да успори економске реформе. Сви остали разлоизи јесу за изборе", рекао је Вучић.

Он је поновио да ће се консултовати са председником и страначким органима око одлуке.

Раније, Вучић је рекао да ће 2016. година бити боља него претходне две, а да је први циљ за Србију је очување мира и стабилности у земљи, али и у региону, "у тренутку када владају не лаки односи у региону, Европи и целом свету".

Други циљ је унапређење економије, што је "много важније и нешто о чему треба говорити, а не обазирати се на звецкање оружјем".

Обраћање премијера Србије прекинуто је на кратко, након што је једној новинарки позлило.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

е мој вуцицу

14.01.2016 11:47

Да ти мозда није сјео запад на ледја идес путем додика народ губи повјерење у тебе и то огроман број.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДСН

14.01.2016 12:22

КО СЕ НЕ БОЈИ ИЗБОРА, ТАЈ ИЗЛАЗИ НА ИЗБОРЕ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре снсд

14.01.2016 12:40

А засто твој сеф не одрзи ванредне изборе у рс одговори