Folk pjevačica skrnavi narodnu nošnju

Sandra Afrika i Oskar Savić, alter ego Ognjena Amidžića, snimili su duet "Šarala, varala", koji je odmah izazvao lavinu negativnih komentara na društvenim mrežama, ali i milionski broj pregleda na Jutjubu. 

Srbija 13.01.2016 | 22:55
Folk pjevačica skrnavi narodnu nošnju

Neki su otišli toliko daleko da su čak zahtevali i zabranu prikazivanja ovog spota.

Pevačicu osuđuju da skrnavi srpsku narodnu nošnju zato što u spotu nosi haltere i jelek, u stvari zato što je nošnju obukla do pola.

“Tu narodnu nošnju su srpske žene čestito i ponosno nosile vekovima. Ta narodnja nošnja je kada su naše granice hermetički bile zatvorene obišla ceo svet i nikada nije bila nošena u kontekstu pornografije”, kaže Sonja Martić, novinarka.

Novinarka je pisala Ministarstvu kulture i informisanja i pokrenula peticiju da se "sramotni i skaradni" spot, po njenim rečima, zabrani i ukloni.

S druge strane, voditelj Ognjen Amidžić se ne slaže sa ovakvim razmišljanjem.

Izvor: B92/Bulevar

 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Doktor

13.01.2016 19:15

I sada, ovakvu osobu treba neko da gleda i sluša, pa još i da plati. Strašno. Mijenjajmo društvene vrijednosti dok još nije kasno.

ODGOVORITE
Name

MILIVOJE

13.01.2016 19:17

APSOLUTNO TREBA ZABRANITI SPOT, KAO I SPOT OD LAZE MAGISTRALE, TO NIJE U DUHU NAŠEM, A I MINISTARSTVO OBRAZOVANJA I KULTURE TREBA DA SE IZJASNI O OVIM SPOTOVIMA

ODGOVORITE
Name

Savez slabovidih Srbije

13.01.2016 20:44

Njih ovaj spot dotice vise nego tradiciju koju su Srbi izgubili sredinom 80 - tih ili mnogo ranije s 'Davorike dajke', 'Imam zenu i svastiku obe rade gimnastiku' itd. Srbija je davno izgubila obraz sto se tice medija i seksa. Molim vas, svi mediji prenose da je ' Kristijan **bo Staniju 6 puta'. Doticna je vec starija zena koja je nevinost izgubila prije puno godina, a vi se cudite i pisete o njoj kao da joj je prvi Kristijan i kao da joj je 15. Sandra je samo dio nove srpske kulture kao i taj slabovidni glumac. Mogu reci da slabovidi i slijepi imaju seksa koliko hoce i kad hoce i to ne sa svakim. Pozdrav

ODGOVORITE
Name

(ne)moralna

13.01.2016 23:44

To je stvar njenog,duha,morala i kulture.Sta ces brate kad je ugradnja silikona moderno i skupo a sve sto je skupo mora da se prikaze.

ODGOVORITE
Name

afrika

14.01.2016 04:56

Uvuci stomak..... Koji folklor baš neumjesno.

ODGOVORITE