Фолк пјевачица скрнави народну ношњу

Сандра Африка и Оскар Савић, алтер его Огњена Амиџића, снимили су дует "Шарала, варала", који је одмах изазвао лавину негативних коментара на друштвеним мрежама, али и милионски број прегледа на Јутјубу. 

Србија 13.01.2016 | 22:55
Фолк пјевачица скрнави народну ношњу

Неки су отишли толико далеко да су чак захтевали и забрану приказивања овог спота.

Певачицу осуђују да скрнави српску народну ношњу зато што у споту носи халтере и јелек, у ствари зато што је ношњу обукла до пола.

“Ту народну ношњу су српске жене честито и поносно носиле вековима. Та народња ношња је када су наше границе херметички биле затворене обишла цео свет и никада није била ношена у контексту порнографије”, каже Соња Мартић, новинарка.

Новинарка је писала Министарству културе и информисања и покренула петицију да се "срамотни и скарадни" спот, по њеним речима, забрани и уклони.

С друге стране, водитељ Огњен Амиџић се не слаже са оваквим размишљањем.

Извор: Б92/Булевар

 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Доктор

13.01.2016 19:15

И сада, овакву особу треба неко да гледа и слуша, па још и да плати. Страшно. Мијењајмо друштвене вриједности док још није касно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛИВОЈЕ

13.01.2016 19:17

АПСОЛУТНО ТРЕБА ЗАБРАНИТИ СПОТ, КАО И СПОТ ОД ЛАЗЕ МАГИСТРАЛЕ, ТО НИЈЕ У ДУХУ НАШЕМ, А И МИНИСТАРСТВО ОБРАЗОВАЊА И КУЛТУРЕ ТРЕБА ДА СЕ ИЗЈАСНИ О ОВИМ СПОТОВИМА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Савез слабовидих Србије

13.01.2016 20:44

Њих овај спот дотице висе него традицију коју су Срби изгубили средином 80 - тих или много раније с 'Даворике дајке', 'Имам зену и свастику обе раде гимнастику' итд. Србија је давно изгубила образ сто се тице медија и секса. Молим вас, сви медији преносе да је ' Кристијан **бо Станију 6 пута'. Дотицна је вец старија зена која је невиност изгубила прије пуно година, а ви се цудите и писете о њој као да јој је први Кристијан и као да јој је 15. Сандра је само дио нове српске културе као и тај слабовидни глумац. Могу реци да слабовиди и слијепи имају секса колико хоце и кад хоце и то не са сваким. Поздрав

ОДГОВОРИТЕ
Name

(не)морална

13.01.2016 23:44

То је ствар њеног,духа,морала и културе.Ста цес брате кад је уградња силикона модерно и скупо а све сто је скупо мора да се приказе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

африка

14.01.2016 04:56

Увуци стомак..... Који фолклор баш неумјесно.

ОДГОВОРИТЕ