Doček Nove godine u Kosovskoj Mitrovici

U sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice biće organizovan doček Nove godine po julijanskom kalendaru, a na novogodišnjem koncertu nastupiće Željko Joksimović.

Srbija 13.01.2016 | 22:58
Doček Nove godine u Kosovskoj Mitrovici

Dočeku Nove godine u Kosovskoj Mitrovici prisustvovaće i direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, najavljeno je iz ove kancelarije.

"Ove godine, uz poruku mira, slavimo srpsku Novu godinu u Kosovskoj Mitrovici. Želimo da pokažemo da, iako smo mali narod, kao mnoge velike civilizacije imamo svoju Novu godinu, svoju tradiciju i veoma nam je stalo da je održimo", rekao je Đurić.

On je pozvao sve građane Kosova i Metohije, ali i cijele Srbije, bez obzira na nacionalnost, da dođu na proslavu pravoslavne Nove godine.

U okviru proslave u Ulici kralja Petra Prvog u Kosovskoj Mitrovici od 8.00 do 17.00 časova biće otvorena novogodišnja ulica sa nizom sadržaja namijenjenih prvenstveno najmlađima, ali i starijim građanima.

Na 26 štandova biće predstavljeni turistički potencijali Kosova i Metohije, kao i prehrambeni proizvodi i pića, autentični za to područje, a manifestacija će biti u znaku promovisanja kulturnih i duhovnih vrijednosti i nasljeđa srpskog naroda u Pokrajini.

Doček pravoslavne Nove godine biće organizovan na platou ispred Tehničke škole, a od 22.00 časa nastupiće Željko Joksimović, koji je rekao da mu je velika čast što će prvi put pjevati na Kosovu i Metohiji.

Doček Nove godine po julijanskom kalendaru u Kosovskoj Mitrovici organizuju Kancelarija za Kosovo i Metohiju i opština Kosovska Mitrovica.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

sjever

13.01.2016 10:04

To se slavi samo u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.

ODGOVORITE
Name

Luzicki Srbin Prorus!

13.01.2016 14:45

Srecna Nova 2016 Srpska Pravoslavna Nova godina da je u miru proslavite braco Srbi i sestre Srpkinje. Da vas Bog pomogne i rezolucija 1244 Kosovo je Srbija i srpski Jerusalim i ostace uz Boziju pomoc i pravdu. Sve pravoslavne drzave su uz vas braco. Neka je sa srecom i blagosovom Bozijim da se donese Mir Boziji, Hristos se rodi, Boze pravde. KOSOVO JE SRBIJA i ostace SRECNO!!!

ODGOVORITE
Name

Jovan

13.01.2016 22:33

Srecna Srpska nova godina svoj braci na svijetu - od srpskog Kosmeta preko Sumadije i srpskog Vojvodstva, Semberije, Krajine pa sve do Hercegovine!

ODGOVORITE
Name

Pasha

14.01.2016 18:24

Kosovo ima drzavni pasoš

ODGOVORITE