Дочек Нове године у Косовској Митровици

У сјеверном дијелу Косовске Митровице биће организован дочек Нове године по јулијанском календару, а на новогодишњем концерту наступиће Жељко Јоксимовић.

Србија 13.01.2016 | 22:58
Дочек Нове године у Косовској Митровици

Дочеку Нове године у Косовској Митровици присуствоваће и директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић, најављено је из ове канцеларије.

"Ове године, уз поруку мира, славимо српску Нову годину у Косовској Митровици. Желимо да покажемо да, иако смо мали народ, као многе велике цивилизације имамо своју Нову годину, своју традицију и веома нам је стало да је одржимо", рекао је Ђурић.

Он је позвао све грађане Косова и Метохије, али и цијеле Србије, без обзира на националност, да дођу на прославу православне Нове године.

У оквиру прославе у Улици краља Петра Првог у Косовској Митровици од 8.00 до 17.00 часова биће отворена новогодишња улица са низом садржаја намијењених првенствено најмлађима, али и старијим грађанима.

На 26 штандова биће представљени туристички потенцијали Косова и Метохије, као и прехрамбени производи и пића, аутентични за то подручје, а манифестација ће бити у знаку промовисања културних и духовних вриједности и насљеђа српског народа у Покрајини.

Дочек православне Нове године биће организован на платоу испред Техничке школе, а од 22.00 часа наступиће Жељко Јоксимовић, који је рекао да му је велика част што ће први пут пјевати на Косову и Метохији.

Дочек Нове године по јулијанском календару у Косовској Митровици организују Канцеларија за Косово и Метохију и општина Косовска Митровица.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

сјевер

13.01.2016 10:04

То се слави само у сјеверном дијелу Косовске Митровице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лузицки Србин Прорус!

13.01.2016 14:45

Срецна Нова 2016 Српска Православна Нова година да је у миру прославите брацо Срби и сестре Српкиње. Да вас Бог помогне и резолуција 1244 Косово је Србија и српски Јерусалим и остаце уз Бозију помоц и правду. Све православне дрзаве су уз вас брацо. Нека је са срецом и благосовом Бозијим да се донесе Мир Бозији, Христос се роди, Бозе правде. КОСОВО ЈЕ СРБИЈА и остаце СРЕЦНО!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован

13.01.2016 22:33

Срецна Српска нова година свој браци на свијету - од српског Космета преко Сумадије и српског Војводства, Семберије, Крајине па све до Херцеговине!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пасха

14.01.2016 18:24

Косово има дрзавни пасош

ОДГОВОРИТЕ