Žene preuzele primat u kriminalu u Srbiji

U kriminalu i dalje dominiraju muškarci, ali nekoliko žena preti da im ugrozi reputaciju, otkriva Njuzvik Srbija.

Srbija 12.08.2015 | 07:55
Žene preuzele primat u kriminalu u Srbiji

Maja Adrovac, Aleksandra Ulemek i Bojana Bajrušević. Lepe, pametne, ali povrh svega - opasne.

One su živ dokaz da žene u Srbiji mogu da pariraju većini muškaraca u mnogim kriminalnim radnjama, pa i da ih prestignu, otkriva nedeljnik Njuzvik u novom broju.

Skoro sve kume srpske mafije bile su udate za šefove podzemlja, ali neke od njih nisu pristale na sporedne uloge u klanovima. Posle smrti partnera nisu se libile da preuzmu njihove poslove.

Možete da me držite u zatvoru 40 godina, ali neću vam ništa reći - navodno je na saslušanju odbrusila Maja Adrovac, osumnjičena za pokušaj ubistva biznismena Milana Beka.

Na čauri je pronađen njen DNK, a navodna atentatorka morala je kod kuće da ostavi bebu od pet meseci kako bi izvršila „zadatak“. S kriminalnim miljeom povezuje je i muž Ivan, koga su dovodili u vezi s Lukom Bojovićem i bandom pljačkaša „Pink Panter“.

Aleksandru Ivanović čak je i njen muž Milorad Ulemek Legija, osuđen na 40 godina zatvora, svojevremeno nazivao šeficom. Aleksandra je pre Legije bila udata za još jednog žestokog momka Nebojšu Đorđevića Šucu, a gradom su kružile priče da se Legija nikad ne bi ni predao da se pored njega nalazila supruga.

Kriminolog Zlatko Nikolić objašnjava za Kurir da su žene u srpskoj mafiji uglavnom bile zastupljene kao lepše polovine bosova podzemlja.

Kriminal tradicionalno nije ženski posao. Međutim, žene su kroz istoriju birale muškarce mafijaše jer su predstavljali oličenje snage i moći. Kad bi postale plen tih muškaraca, za mnoge je već bilo kasno, morale su da igraju dodeljenu ulogu u porodici - smatra Nikolić.

Još jedna žena na spisku šefica mafije je i udovica Vladimira Kovačevića Trefa Bojana Bajrušević, koja je optužena da je kao organizator kriminalne grupe krijumčarenjem cigareta od 1996. do 2001. zaradila više od 50 miliona maraka. Region je potreslo hapšenje bosanske manekenke Slobodanke Bobe Tošić, koja je optužena za niz krivičnih dela, od pljački do ubistava.

Izvor: Kurir

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Bole

12.08.2015 06:50

Kad mačke nema miševi kolo vode.

ODGOVORITE
Name

Milojko Banja Luka

12.08.2015 08:02

Ovde je kada miševa nema mačke kolo vode.

ODGOVORITE
Name

Bole

12.08.2015 09:54

Ma nemoj to?

ODGOVORITE
Name

hercegovac

12.08.2015 12:57

Ne budite naivni. Kurir je Udbaska novina i ovim tekstom su poslali poruku Ulemeku, a i ostalima da ako budu pisnuli nesto protiv Udbe da ce mu ubiti zenu. Jedini ko ima onu stvar da se bori protiv Udbe je Vuk Draskovic. Njega kao i studente je Ulemek kao vjerno pseto i ubica rezima tukao, pokusavao da ih ubije, ubio je Arkana, bila redaljka na Ceci, ubio Slobu, ubio Djindjica a onda kad je mislio kako ce uzivati u krvavim milionima, dosla maca na vratanca i rekla da se stvar mijenja, da on vise nije interesantan i da treba da odlezi milion godina robije.

ODGOVORITE