Жене преузеле примат у криминалу у Србији

У криминалу и даље доминирају мушкарци, али неколико жена прети да им угрози репутацију, открива Њузвик Србија.

Србија 12.08.2015 | 07:55
Жене преузеле примат у криминалу у Србији

Маја Адровац, Александра Улемек и Бојана Бајрушевић. Лепе, паметне, али поврх свега - опасне.

Оне су жив доказ да жене у Србији могу да парирају већини мушкараца у многим криминалним радњама, па и да их престигну, открива недељник Њузвик у новом броју.

Скоро све куме српске мафије биле су удате за шефове подземља, али неке од њих нису пристале на споредне улоге у клановима. После смрти партнера нису се либиле да преузму њихове послове.

Можете да ме држите у затвору 40 година, али нећу вам ништа рећи - наводно је на саслушању одбрусила Маја Адровац, осумњичена за покушај убиства бизнисмена Милана Бека.

На чаури је пронађен њен ДНК, а наводна атентаторка морала је код куће да остави бебу од пет месеци како би извршила „задатак“. С криминалним миљеом повезује је и муж Иван, кога су доводили у вези с Луком Бојовићем и бандом пљачкаша „Пинк Пантер“.

Александру Ивановић чак је и њен муж Милорад Улемек Легија, осуђен на 40 година затвора, својевремено називао шефицом. Александра је пре Легије била удата за још једног жестоког момка Небојшу Ђорђевића Шуцу, а градом су кружиле приче да се Легија никад не би ни предао да се поред њега налазила супруга.

Криминолог Златко Николић објашњава за Курир да су жене у српској мафији углавном биле заступљене као лепше половине босова подземља.

Криминал традиционално није женски посао. Међутим, жене су кроз историју бирале мушкарце мафијаше јер су представљали оличење снаге и моћи. Кад би постале плен тих мушкараца, за многе је већ било касно, морале су да играју додељену улогу у породици - сматра Николић.

Још једна жена на списку шефица мафије је и удовица Владимира Ковачевића Трефа Бојана Бајрушевић, која је оптужена да је као организатор криминалне групе кријумчарењем цигарета од 1996. до 2001. зарадила више од 50 милиона марака. Регион је потресло хапшење босанске манекенке Слободанке Бобе Тошић, која је оптужена за низ кривичних дела, од пљачки до убистава.

Извор: Курир

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Боле

12.08.2015 06:50

Кад мачке нема мишеви коло воде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко Бања Лука

12.08.2015 08:02

Овде је када мишева нема мачке коло воде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле

12.08.2015 09:54

Ма немој то?

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговац

12.08.2015 12:57

Не будите наивни. Курир је Удбаска новина и овим текстом су послали поруку Улемеку, а и осталима да ако буду писнули несто против Удбе да це му убити зену. Једини ко има ону ствар да се бори против Удбе је Вук Драсковиц. Њега као и студенте је Улемек као вјерно псето и убица резима тукао, покусавао да их убије, убио је Аркана, била редаљка на Цеци, убио Слобу, убио Дјиндјица а онда кад је мислио како це узивати у крвавим милионима, досла маца на вратанца и рекла да се ствар мијења, да он висе није интересантан и да треба да одлези милион година робије.

ОДГОВОРИТЕ