Film o genocidu nad djecom u Jasenovcu

Fondacija "Prijatelji božji" snimila je film o najmasovnijem stradanju srpske djece u istoriji kao dokumentarno-analitičku priču o nezapamćemom genocidu koji je izvršila Nezavisna država Hrvatska.

Region 05.05.2016 | 13:10
Film o genocidu nad djecom u Jasenovcu

Ovaj film, pun jezivih scena stradanja u Jasenovcu, koje je kroz minule decenije prikrivano, izlagano političkomo embargu, zabranama i cenzuri, snimila je fondacija koju je, uz blagoslov Njegove Svetosti Patrijarha srpskog Irineja, osnovao Marko Sandalj.

Nažalost, u svakom ratu na ovom svijetu u ratnicima je na vidjelo izlazilo i ono najgore u njima, ali organizovani državni teror nad ljudima i prije svega djecom, kakav su Hrvati sprovodili je nezabilježeno u istoriji ovog podneblja, ali i šire.

Nigdje u svijetu nije zabilježen ni jedan primjer postojanja logora smrti za djecu osim u NDH. Zato film posebnu pažnju obraća stradanju djece, baveći se uzrocima ovog svirepog zločina, otkrivajući istovremeno njegovu dubinu, ulogu rimokatoličke crkve, ali i onoga ko je decenijama bio čuvar ove strašne tajne i kraških jama.

U Jasenovcu je, da se ne zaboravi i nikad ne ponovi, živote izgubilo 74.762 djece mlađe od 14 godina.

Pogledajte film "Irodovi sinovi":

Izvor: Informer.rs

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

lijan

05.05.2016 11:21

Monstrumi ustaski najgori kako je svjeta I vjeka!!!za djecu logor neopisani I nezamislivi monstrumi!!!!!!

ODGOVORITE
Name

Михаило Микић

05.05.2016 14:05

ЈАСЕНОВАЧКОМ логору смрти за дјецу припадали су такође ДЈЕЧИЈИ логори у Сиску и Јастребарском у којима су мали логораши уз помоћ "ЧАСНИ сестара" са благословом највиших великодостојника латинске "цркве" присилно превођени на римокатоличку вјеру. Концентрациони логори само за дјецу током Другог свјетског рата постојали су само у НДХ и нигдје више на овоме свијету.

Name

bibi

05.05.2016 12:28

Prvi muskarac koji je bio sa prostora Like Banije ili Korduna stasao je za vojsku 69 ili 70 te godine. Dovoljno to govori...

ODGOVORITE
Name

Јоја с Козаре

05.05.2016 12:54

Ја не праштам, ал нисам као они да им овако зло и послије свега чиним. Нека им Бог суди, а ја праштати нећу.

ODGOVORITE
Name

Јоја с Козаре

05.05.2016 12:58

Да, захваљујем се Мирку Сандаљу из Радосавске на овако хуманом дјелу. Богдановић из Јелићке.

ODGOVORITE
Name

statistika

05.05.2016 12:58

Masovnim genocidom nad srpskim stanovnistvom NDH promenjena je etnicka slika ovog podneblja i udareni temelji poslednjem ratu. Srpska nacija je desetkovana u tadasnjoj pa ponovo u sadasnjoj hrvatskoj. Istorijska misija preostalog srpskog bica je da dokaze taj genocid,da tuzi Hrvatsku drzavu, To svi dugujemo mrtvima iz svih stratista u toj genocidnoj drzavi.

ODGOVORITE
Name

Užas

06.05.2016 23:36

I ovo sve što se danas dešava je posljedica tog genocida. Mostrumi ipak tada nisu kažnjeni a morali su biti izbrisani sa lica zemlje.

ODGOVORITE